Σητεία: Ξεκίνησε η δίκη για το θάνατο του 44χρονου λογιστή Τηλέμαχου Κακουλίδη

Κρήτη
Σητεία: Ξεκίνησε η δίκη για το θάνατο του 44χρονου λογιστή Τηλέμαχου Κακουλίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου κάθονται ένας 57χρονος Κρητικός κι ο 37χρονος γιος του

Ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η εκδίκαση της υπόθεση θανάτου του 44χρονου λογιστή Τηλέμαχου Κακουλίδη, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός το Νοέμβριο του 2019, σε περιοχή της Σητείας. 

Στην υπόθεση εμπλέκεται ένας 37χρονος άνδρας κι ο 57χρονος πατέρας του, οποίοι κατηγορούνται για «θανατηφόρα έκθεση».

Κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης, κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, ως μάρτυρες του κατηγορητηρίου οι χαροκαμένοι γονείς του Κακουλίδη, με την μητέρα του θύματος να καταφέρεται εναντίον των κατηγορουμένων λέγοντας πως εάν είχαν ενημερώσει το ΕΚΑΒ ή είχαν μεταφέρει το παιδί της στο Νοσοκομείο έγκαιρα, ο 44χρονος θα ζούσε. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο άτυχος λογιστής δηλητηριάστηκε από ναρκωτική ουσία. 

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, παρά το ότι ο 44χρονος άνδρας βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση κι ενώ ήταν στο σπίτι του 37χρονου και του 57χρονου, εκείνοι δεν έκαναν τίποτα για να τον σώσουν, παρά τον εγκατέλειψαν αβοήθητο σε ερημικό σημείο περίπου 100 μέτρα μακριά κι ενώ ο 44χρονος ήταν εν ζωή, με αποτέλεσμα τελικά εκείνος να ξεψυχήσει. 

Απολογίες

 Κατά την απολογία του, ο 57χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση. 

Είπε συγκεκριμένα ότι ο ίδιος βρισκόταν στον όροφο του σπιτιού του και κοιμόταν, χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για το τι συνέβη.

Από την πλευρά του, ο 37χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος εκτός από την κατηγορία της «θανατηφόρας έκθεσης», βαρύνεται επιπρόσθετα με την κατηγορία της «διακίνησης ναρκωτικών», ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας του δεν εμπλέκεται επ’ ουδενί στην υπόθεση κι ότι έμπλεξε εξαιτίας του ίδιου. 

Είπε ακόμη ότι το βράδυ της 20ης Νοεμβρίου του 2019 έκαναν μαζί με τον αείμνηστο Κακουλίδη χρήση ηρωίνης κι ότι έπεσαν κι οι δύο σε λήθαργο. 

Σύμφωνα με τον 37χρονο, όταν ο ίδιος συνήλθε, είδε τον 44χρονο να είναι αναίσθητος και παγωμένος και –όπως είπε- θεώρησε ότι έχει πεθάνει.

Τότε, όντας σε κακή κατάσταση από τη χρήση ναρκωτικής ουσίας και φοβούμενος μην «μπλέξει», μετέφερε τον Κακουλίδη μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από το σπίτι του όπου τον άφησε. 

Αίτημα μεταβολής κατηγορίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος της οικογένειας του 44χρονου λογιστή, κ. Γιώργος Κοκοσάλης υπέβαλε στο δικαστήριο αίτηση μεταβολής της κατηγορίας που βαραίνει τους δύο άνδρες από θανατηφόρα έκθεση σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, κατά παράλειψη. 

Εάν η Έδρα προβεί τελικά σε μεταβολή της κατηγορίας και οι δύο κατηγορούμενοι κριθούν ένοχοι, θα έρθουν αντιμέτωποι με σαφώς μεγαλύτερες ποινές.

Μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου με την εισαγγελική πρόταση και –πιθανώς- με την έκδοση της απόφασης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News