ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης 100 ανέργων πτυχιούχων - «Καινοτόμες Μέθοδοι στον Αγροτικό Τομέα»

Κρήτη
ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης 100 ανέργων πτυχιούχων - «Καινοτόμες Μέθοδοι στον Αγροτικό Τομέα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκινούν 8/9 οι αιτήσεις - Αναλυτικά η διαδικασία

Αύριο, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, στις 15:00, ανοίγουν οι αιτήσεις για το καινούργιο πιλοτικό επιμορφωτικό πρόγραμμα κατάρτισης 100 θέσεων με τίτλο «Καινοτόμες Μέθοδοι στον Αγροτικό Τομέα» του ΟΑΕΔ, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε στο πλαίσιο των νέων δράσεων του ΟΑΕΔ με σκοπό την διαρκή εξέλιξη, ενίσχυση και πληρέστερη επαγγελματική κατάρτιση του εργατικού δυναμικού.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 70 ώρες και απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους 18-60 ετών, αποφοίτους δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με πτυχίο σε συναφείς ειδικότητες, καθώς και γνώση Η/Υ. Πιο συγκεκριμένα, απευθύνεται σε πτυχιούχους γεωπονικών σχολών ή ανέργων που διαθέτουν γνώσεις πληροφορικής και αυτοματισμών και οι οποίοι ενδέχεται να ενδιαφέρονται να εφαρμόσουν σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους στην αγροτική παραγωγή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο σύγχρονης εξ αποστάσεως κατάρτισης, παρέχοντας εκπαιδευτική και τεχνική υποστήριξη στους συμμετέχοντες, ώστε οι προσφερόμενες υπηρεσίες να μην υστερούν ποιοτικά σε σχέση με προγράμματα στα οποία απαιτείται η φυσική παρουσία.

ΟΔΗΓΙΕΣ: Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση

Η «διαδρομή» υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων έχει την εξής σειρά:

gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες → Πρόγραμμα κατάρτισης «Καινοτόμες μέθοδοι στον αγροτικό τομέα».

Με την επιτυχή λήξη του προγράμματος, χορηγείται στους καταρτιζόμενους πιστοποιητικό επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Οι αιτήσεις θα είναι ανοιχτές μέχρι την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου,

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News