Βενιζέλειο: Ο 15χρονος λαμβάνει κανονικά την θεραπεία του – Επέστρεψε στα Χανιά η μητέρα του

Κρήτη
Βενιζέλειο: Ο 15χρονος λαμβάνει κανονικά την θεραπεία του – Επέστρεψε στα Χανιά η μητέρα του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εξέλιξη της υγείας του 15χρονου είναι ιδιαίτερα θετική», ανέφερε στο neakriti.gr ο Διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Κώστας Τερζάκης

Τέλος φαίνεται πως μπαίνει στην αναστάτωση που προκλήθηκε στο Συστήμα Υγείας της Κρήτης, αναφορικά με την υπόθεση του 15χρονου ασθενή ο οποίος μεταφέρθηκε από τα Χανιά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, με την η μητέρα του στην συνέχεια να εμποδίζει τους γιατρούς να υποβάλλουν το παιδί της σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα παιδί 15 ετών διακομίστηκε από το Νοσοκομείο Χανίων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, λόγω εμφάνισης περικαρδίτιδας, την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου.

Προτού πραγματοποιηθεί η διακομιδή, ο έφηβος υποβλήθηκε τόσο σε rapid όσο και σε μοριακό τεστ κορωνοϊού, τα οποία έδειξαν αρνητικά αποτελέσματα.

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο ξεκίνησε ο ενδεδειγμένος εργαστηριακός έλεγχος και η θεραπεία στην παιδιατρική κλινική.

Την επόμενη ημέρα όμως, το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, η μητέρα του παιδιού προέβαλλε αντιρρήσεις ενώ και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, παρεμπόδισε το ιατρικό προσωπικό της παιδιατρικής να δώσει την ενδεδειγμένη θεραπεία, παρά τις εκκλήσεις του πατέρα αλλά και του ίδιου του παιδιού, οι οποίοι παρακαλούσαν την μητέρα να σταματήσει να παρεμποδίζει την ιατρική φροντίδα του 15χρονου.

Καθώς η φαρμακευτική αγωγή κρίθηκε επείγουσα από τους γιατρούς για την υγεία του παιδιού, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και η Άμεση Δράση.

Περιπολικά μετέβησαν στο νοσοκομείο το μεσημέρι της Κυριακής 5 Σεπτεμβρίου, ζητώντας από την μητέρα να συνεργαστεί καθώς «η φαρμακευτική αγωγή ήταν απαραίτητη για την ασφάλεια του παιδιού».

Η μητέρα αρνήθηκε να συνεργαστεί και συνελήφθη με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Σεπτεμβρίου, η 43χρονη μητέρα αφέθηκε ελεύθερη, εις βάρος έχει σχηματιστεί δικογραφία με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ αναμένεται να οριστεί δικάσιμος από τον εισαγγελέα.

Η μητέρα στην συνέχεια μετέβη στα Χανιά και πλέον στο παιδί χορηγείται κανονικά η προβλεπόμενη ιατρική φροντίδα, με την εξέλιξη της υγείας του να είναι ιδιαίτερα θετική», σύμφωνα με τον Διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Κώστα Τερζάκη.

Παρά τα πρώτα δυο αρνητικά τεστ κορωνοϊού (ένα rapid και ένα μοριακό) ο 15χρονος αναμένεται να υποβληθεί εκ νέου σε τεστ.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News