Κρήτη: «Στροφή» τουριστών σε βίλες και εξοχικές κατοικίες

Κρήτη
Κρήτη: «Στροφή» τουριστών σε βίλες και εξοχικές κατοικίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμές και περιοχές που βρίσκονται στην «κορυφή»

Αρκετοί ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών και βιλών βλέπουν φέτος αυξημένα τα έσοδά τους, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με 25.000 κλίνες να λειτουργούν με σήμα του ΕΟΤ σε επίπεδο Κρήτης.

Πρόκειται για μια εναλλακτική μορφή τουρισμού η οποία φέτος κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους, οι νέες επιχειρήσεις που λειτουργούν στο νησί μας, με σήμα του ΕΟΤ ανέρχονται σε 215, ενώ οι νέες κλίνες προς ενοικίαση ανέρχονται σε 1323, όπως δήλωσε ο Δ/ντης του ΕΟΤ Κρήτης Άρης Στρατάκης.

«Σχετικά με τις βίλες και τις κατοικίες που νοικιάζονται μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου πράγματι παρουσιάζεται μεγάλο ενδιαφέρον στην μίσθωση των κατοικιών αυτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον από το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο αλλά και τον Ιούλιο.

Ο κόσμος επιλέγει τέτοιου είδους καταλύματα εν μέσω πανδημίας επειδή είναι απομονωμένα και δεν υπάρχει συνωστισμός.

Που βρίσκονται

Οι περισσότερες βίλες, επαύλεις και κατοικίες βρίσκονται στα Χανιά, ενώ τον τελευταίο καιρό έχει καταγραφεί δραστηριότητα στα Φαλάσερνα αλλά και στα νότια της Κρήτης Μάταλα, Καλαμάκι κτλ., το ίδιο και στο νομό Λασιθίου και σε κάποια σημεία στα βόρεια του νησιού.

Κινητικότητα έχει καταγραφεί και σε τουριστικά σημεία τα οποία όμως έχουν απόσταση 3 – 3,5 χιλιομέτρων από την ακτή της θάλασσας.

Μια βίλα μπορεί να αγγίξει το ποσό των 500 ευρώ την βραδιά, η οποία όμως έχει το πλεονέκτημα χωρητικότητας άρα και συγκατοίκησης 2 οικογενειών ώστε να μοιραστεί το ποσό, μια λύση την οποία επιλέγουν αρκετοί. Πολυτελείς βίλες στην περιοχή της Ελούντας η τιμή τους μπορεί να φτάσει τα 1.000 ευρώ» όπως ανέφερε ο Διευθυντής του ΕΟΤ Άρης Στρατάκης.

Γερμανοί, Άγγλοι, Ρώσοι και Ισραηλινοί τουρίστες νοικιάζουν εξοχικά και βίλες στο νησί μας, με τις τιμές να κυμαίνονται στα 300 ευρώ τη βραδιά για τις εξοχικές κατοικίες ενώ για τις βίλες το ποσό μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 1.000 ευρώ τη βραδιά, αν πρόκειται για πολυτελείς διακοπές στην Ελούντα.

(φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News