Αεροδρόμιο Ηρακλείου: «Εκτόξευση» για την επιβατική κίνηση τον Αύγουστο

Κρήτη
Αεροδρόμιο Ηρακλείου: «Εκτόξευση» για την επιβατική κίνηση τον Αύγουστο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με θετικό πρόσημο για τον κλάδο του τουρισμού έκλεισε ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού

«Πέταξε» η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» για τον μήνα Αύγουστο, αποτυπώνοντας έτσι τη σημαντική ζήτηση και το τουριστικό ενδιαφέρον που σημειώνουν περιοχές της Κρήτης.

Οι αφίξεις σημείωσαν αύξηση σε σχέση με τα ποσοστά του 2020, και παράλληλα κάλυψαν ένα μεγάλο ποσοστό από τις αφίξεις του 2019, το οποίο έφτασε και το 86%. 

Παρά το γεγονός ότι φέτος η σεζόν ξεκίνησε ένα μήνα αργότερα, τον Μάϊο δηλαδή αντί για τον Απρίλιο, τα στατιστικά στοιχεία κάνουν λόγο για αεροπορική κίνηση στα ύψη με την κορύφωση να σημειώνεται τον Αύγουστο, καθώς περισσότεροι από 566.000 επισκέπτες αφίχθηκαν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Σε ερώτηση αναφορικά με την έλλειψη της βρετανικής αγοράς, ο Αερολιμενάρχης Ηρακλείου απάντησε: «Η κίνηση εσωτερικού φαίνεται να ανακάμπτει με πιο γρήγορους ρυθμούς με την Αθήνα και τη Ρόδο να αποτελούν τους πλέον συχνούς προορισμούς από το Ηράκλειο».

Μικρή κάμψη της αεροπορικής κίνησης σημειώνεται κάθε χρόνο μετά τον 15 Αύγουστο, καθώς σταδιακά ολοκληρώνεται η καλοκαιρινή σεζόν. Ωστόσο, τα στοιχεία για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο φαίνεται να είναι εξίσου καλά με εκείνα του 2019, ενώ η σεζόν αναμένεται να «κλείσει» τον Νοέμβριο.

(Φωτογραφία: intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News