Βενιζέλειο: Μητέρα αρνήθηκε ιατρική πράξη στο παιδί της και συνελήφθη

Κρήτη
Βενιζέλειο: Μητέρα αρνήθηκε ιατρική πράξη στο παιδί της και συνελήφθη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μητέρα αφέθηκε στην συνέχεια ελεύθερη, εις βάρος έχει σχηματιστεί δικογραφία και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος από τον εισαγγελέα

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο Συστήμα Υγείας της Κρήτης, μετά την άρνηση μιας μητέρας 43 ετών από τα Χανιά, η οποία αρνούνταν συστηματικά να υποβληθεί ο 15 ετών γιός της σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη ή να του δοθεί φαρμακευτική αγωγή, μετά την εμφάνιση προβλήματος στην καρδιά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα παιδί 15 ετών διακομίστηκε από το Νοσοκομείο Χανίων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, λόγω εμφάνισης περικαρδίτιδας, την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου.

Προτού πραγματοποιηθεί η διακομιδή, το 15 ετών παιδί υποβλήθηκε τόσο σε rapid όσο και σε μοριακό τεστ κορωνοϊού, τα οποία έδειξαν αρνητικά αποτελέσματα.

Το παιδί νοσηλεύτηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, όμως η μητέρα του, αρνήθηκε να γίνει οποιαδήποτε εξέταση, ιατρική πράξη ή να δοθεί φαρμακευτική αγωγή στον 15χρονο, σε αντίθεση με τον πατέρα του παιδιού και το ίδιο το αγόρι, που ήταν θετικοί στο να ακολουθηθεί οτιδήποτε κρίνονταν απαραίτητο ιατρικά.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η διευθύντρια της παιδιατρικής ενημέρωσε τον εισαγγελέα για το περιστατικό και στην συνέχεια δόθηκε εντολή κράτησης για την μητέρα».

Η αστυνομία ενημερώθηκε από τους γιατρούς και περιπολικά μετέβησαν στο νοσοκομείο το μεσημέρι της Κυριακής 5 Σεπτεμβρίου, ζητώντας από την μητέρα να συνεργαστεί καθώς «η φαρμακευτική αγωγή ήταν απαραίτητη για την ασφάλεια του παιδιού».

Η μητέρα αρνήθηκε να συνεργαστεί και συνελήφθη με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Κώστα Τερζάκη, ο ίδιος «αναμένει έγγραφη ενημέρωση από την Διευθύντρια της Παιδιατρικής για το ζήτημα» για το περιστατικό.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Σεπτεμβρίου, η 43χρονη μητέρα αφέθηκε ελεύθερη, εις βάρος έχει σχηματιστεί δικογραφία με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ αναμένεται να οριστεί δικάσιμος από τον εισαγγελέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News