Νοσοκομείο Ρεθύμνου: «Η ΜΕΘ λειτουργεί κανονικά – Όλοι οι γιατροί στην υπηρεσίας τους»

Κρήτη
Νοσοκομείο Ρεθύμνου: «Η ΜΕΘ λειτουργεί κανονικά – Όλοι οι γιατροί στην υπηρεσίας τους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, για το μείζον ζήτημα που είχε προκύψει με τις μαζικές παραιτήσεις όλων των ειδικευμένων εντατικολόγων που εργάζονται στη ΜΕΘ

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, εξέδωσε ανακοίνωση το μείζον ζήτημα που είχε προκύψει με τις μαζικές παραιτήσεις όλων των ειδικευμένων εντατικολόγων που εργάζονται στη ΜΕΘ, ξεκαθαρίζοντας πως «η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λειτουργεί κανονικά και όλοι οι Ιατροί βρίσκονται στην υπηρεσία τους».

Παράλληλα αναφέρει πως «θα ακολουθήσουν περαιτέρω διαβουλεύσεις με την Διοίκηση και τους Ιατρούς της ΜΕΘ», αναφορικά με την εντολή της Διοίκησης που ήταν και η αφορμή των αντιδράσεων από πλευράς ιατρών, για συμμετοχή των εντατικολόγων στις διακομιδές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, κάτι που θα σήμαινε πως ο εντατικολόγος βάρδιας θα πρέπει να αφήνει τις ΜΕΘ και τους ασθενείς του, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη της υγείας τους και να συνοδεύει βαριά περιστατικά διακομιδών σε άλλα νοσοκομεία.

«Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου σε συνέχεια πρόσφατων ανακοινώσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την μαζική παραίτηση των ιατρών της ΜΕΘ του ιδρύματος, σας ενημερώνει ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λειτουργεί κανονικά και ότι όλοι οι Ιατροί βρίσκονται στην υπηρεσία τους.

Επιβεβαιώνουμε ότι δόθηκε εντολή από τη Διοίκηση του νοσοκομείου να συμμετέχουν και οι εντατικολόγοι στη λίστα διακομιδών διασωληνωμένων ασθενών, η οποία καταρτίστηκε βάσει των ειδικοτήτων που το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου υπέδειξε ως συναφείς για την διαχείριση αντίστοιχων περιστατικών.

Ακολούθως αυτής της απόφασης για την ασφαλή διακομιδή των ασθενών κατατέθηκε έγγραφο γνωστοποίησης πρόθεσης παραίτησης των 5 ιατρών της ΜΕΘ προς την Διοίκηση.

Θα ακολουθήσουν περαιτέρω διαβουλεύσεις με την Διοίκηση και τους Ιατρούς της ΜΕΘ.

Ωστόσο υπογραμμίζεται ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου οφείλει να λαμβάνει σύννομες αποφάσεις που διασφαλίζουν τη Δημόσια Υγεία και την ασφαλή αντιμετώπιση των ασθενών και αυτό πράττει».

(Φωτογραφία Αρχείου Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News