36χρονη έγκυος στη ΜΕΘ Covid: Η νέα απόφαση του ιατρικού συμβουλίου για την καισαρική τομή

Κρήτη
36χρονη έγκυος στη ΜΕΘ Covid: Η νέα απόφαση του ιατρικού συμβουλίου για την καισαρική τομή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τί δήλωσε στο neakriti.gr ο διοικητής του Βενιζέλειου νοσοκομείου, Κώστας Τερζάκης, αναφορικά με την 36χρονη έγκυο που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ Covid

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Σεπτεμβρίου, το νέο ιατρικό συμβούλιο αναφορικά με την κατάσταση της υγείας της 36χρονης εγκυμονούσας, η οποία νοσηλεύεται με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια στη ΜΕΘ Covid του Βενιζέλειου νοσοκομείου και βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση.

Στο επίκεντρο του ιατρικού συμβουλίου, έχει τεθεί τις τελευταίες ώρες η απόφαση για το αν τελικά θα προχωρήσουν οι γιατροί σε χειρουργείο καισαρικής τομής για την 36χρονη εγκυμονούσα η οποία βρίσκεται στη 25η εβδομάδα κύησης.

Ο διοικήτης του Βενιζέλειου νοσοκομείου, Κώστας Τερζάκης, αποκάλυψε στο neakriti.gr πως «η διακοπή της εγκυμοσύνης δεν θα βελτιώσει την κατάσταση της εγκύου και για την ώρα δεν συνίσταται καισαρική τομή».

«Η 36χρονη εγκυμονούσα βρίσκεται στη 25η εβδομάδα κύησης και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Covid του Βενιζελείου Νοσοκομείου με κορωνοϊό από τις 27 Αυγούστου, λόγω βαριάς αναπνευστικής ανεπάρκειας.

Είναι διασωληνωμένη και σε βαριά κατάσταση, ωστόσο το έμβρυο είναι καλά.

Χτες πραγματοποιήθηκε ιατρικό συμβούλιο παρουσία γυναικολόγων, νεογνωλόγων, εντατικολόγων και αναισθησιολόγων, ενώ σήμερα, έπειτα από επικοινωνία με καθηγητές μαιευτικής γυναικολογίας και με βάση την διεθνή βιβλιογραφία, φαίνεται ότι η διακοπή της εγκυμοσύνης δεν θα βελτιώσει την κατάσταση της εγκύου και για την ώρα δεν συνίσταται καισαρική τομή».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News