Φοιτητικά σπίτια: Λιγότερα τα διαθέσιμα και με «τσιμπημένη» τιμή

Κρήτη
Φοιτητικά σπίτια: Λιγότερα τα διαθέσιμα και με «τσιμπημένη» τιμή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει η πρόεδρος μεσιτών ανατολικής Κρήτης

Δύσκολη παραμένει η εισαγωγή των υποψήφιων φοιτητών στα πανεπιστήμια, με την αναζήτηση της φοιτητικής τους κατοικίας να δυσχεραίνει για ακόμα μια φορά το έργο τους.

Η πρόεδρος μεσιτών ανατολικής Κρήτης  Άρτεμις Μαυράκη αναφερόμενη στην κινητικότητα και την ζήτηση των ακινήτων τονίζει για το θέμα: «Υπάρχει ένα ενδιαφέρον διερευνητικό με αγωνία ρωτούν οι φοιτητές και οι γονείς τους αν υπάρχουν διαθέσιμα διαμερίσματα. Και αυτό που τους απασχολεί περισσότερο είναι το πότε πρέπει να έρθουν  για να κλείσουν διαμερίσματα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα. Φέτος επειδή είναι καλύτερη χρονιά για τα AIRBNB και αρκετοί ιδιοκτήτες έχουν ξανά βάλει τα διαμερίσματα σε βραχυχρόνιες μισθώσεις υπάρχουν λιγότερα διαμερίσματα για φοιτητές.

Όσον αφορά τα μισθώματα διαμερίσματα για φοιτητή μπορεί να βρει κάποιος από 200 – 220 ευρώ μέχρι και 350 ευρώ το μήνα εξαρτάται το διαμέρισμα, από την κατάσταση του διαμερίσματος σε ποια θέση βρίσκεται, πόσο κεντρικό είναι και βεβαίως τι παρέχει το διαμέρισμα»

Την ίδια στιγμή δυσοίωνες φαίνεται να είναι και οι εκτιμήσεις των ενοικίων καθώς οι μικροί στα τετραγωνικά χώροι σημειώνουν ήδη αύξηση 28% προκαλώντας κρύο ιδρώτα στους γονείς των φοιτητών.

Η ρευστή κατάσταση λόγω της πανδημίας ωστόσο προκαλεί πυρετό και στους ιδιοκτήτες οι οποίοι φαίνεται ότι θα βάλουν νερό στο κρασί τους, προκειμένου να βρουν τον κατάλληλο ενοικιαστή για το σπίτι τους.

Ρεπορτάζ: Μαρία Σπουρδαλάκη

(φωτογραφία: αρχείου ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News