Κρήτη

Συναγερμός στις Λιμενικές Αρχές για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν - Δρομολογούνται προσλήψεις

Περίπου 300 προσλήψεις ακτοφυλάκων

Δρομολογούνται προσλήψεις ακτοφυλακών υπό τον φόβο νέων προσφυγικών ροών

Συναγερμό στις λιμενικές αρχές προκαλούν οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ενώ την ίδια ώρα λαμβάνονται μέτρα για την περαιτέρω θωράκιση των θαλασσίων συνόρων.

Προς τη κατεύθυνση αυτή, δρομολογούνται διαδικασίες για την πρόσληψη τριακόσιους συνοριακούς ακτοφύλακες για δύο χρόνια, όπως επιβεβαιώνει ο Γιώργος Σφακιανάκης μετά από συνάντηση του με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης προσωπικού Λιμενικού σώματος ανατολικής Κρήτης κ. Σφακιανάκης: «Μας επιβεβαίωσε (ο αρχηγός) το γεγονός ότι θα έχουν προσλήψεις ακτοφυλακών στα πρότυπα της ελληνικής αστυνομίας, το οποίο είναι κάτι αντίστοιχο των συνοριοφυλάκων. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη για να βρεθεί ο τρόπος εκπαίδευσης με το γεγονός ότι το λιμενικό σώμα έχει μεγαλύτερη έμφαση στο υγρό στοιχείο. Ο αρχηγός μας ενημέρωσε ότι θα πραγματοποιηθούν 300 προσλήψεις με 2ετή σύμβαση, η χρηματοδότηση θα γίνει από το Ταμείο Ευρωπαϊκών Συνόρων». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι: «Η καλύτερη καταστολή είναι η πρόληψη, για να είμαστε προετοιμασμένοι για τα γεγονότα που θα προκύψουν στον Αφγανιστάν».

Οι προσλήψεις ακτοφυλάκων είναι στα πρότυπα της ΕΛΑΣ και χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς πόρους.

Η πρόσληψη συνοριακών ακτοφυλάκων είναι μονόδρομος, υποστήριξε ο Γιώργος Σφακιανάκης με τις εξελίξεις να δικαιώνει τις θέσεις που είχε διατυπώσει πρόσφατα.

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια