Χελώνες καρέτα – καρέτα: Μεγάλος αριθμός δεν έφτασε ποτέ στη Καραβόπετρα Σητείας

Κρήτη
Χελώνες καρέτα – καρέτα: Μεγάλος αριθμός δεν έφτασε ποτέ στη Καραβόπετρα Σητείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακολούθησαν τα φώτα από τους στύλους του δρόμου και όχι το φως του φεγγαριού με αποτέλεσμα να τα παρασύρουν διερχόμενα αυτοκίνητα

Μεγάλος αριθμός χελωνάκια καρέτα – καρέτα δεν έφτασαν ποτέ στη θάλασσα στην περιοχή της Καραβόπετρας Σητείας, σύμφωνα με τους εθελοντές προστασίας αυτού του είδους της θαλάσσιας χελώνας.

Αιτία ήταν ότι χθες το βράδυ, ακολούθησαν τα φώτα από τους στύλους του δρόμου και όχι το φως του φεγγαριού με αποτέλεσμα να τα παρασύρουν διερχόμενα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τους εθελοντές, παρά το γεγονός ότι είχαν τοποθετήσει σκίαστρο στη μοναδική φωλιά στην περιοχή, ώστε να τα κατευθύνουν προς τη θάλασσα, «όπως επισημαίνουμε εδώ και 2 χρόνια, τα φώτα που έχουν τοποθετηθεί στο δρόμο είναι πολύ έντονα. Επηρεάζουν αρνητικά τις χελώνες οι οποίες δεν ήρθαν φέτος να γεννήσουν στην παραλία μας αλλά και τα χελωνάκια τα οποία είναι φωτοτροπικά.

Ακολουθούν δηλαδή την πιο φωτεινή πηγή, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τα φώτα των στύλων και όχι το στραφτάλισμα του φεγγαριού στη θάλασσα. Στις 11 το βράδυ περίπου μας ενημέρωσαν συμπολίτες μας ότι τα χελωνάκια έχουν φτάσει στον δρόμο και τα πατάνε τα αυτοκίνητα. Το αποτέλεσμα ήταν, να πατηθούν αρκετά, να χαθούν στους θάμνους αρκετά και να φτάσουν στη θάλασσα όσα καταφέραμε να βοηθήσουμε».

Πολλοί οδηγοί και εθελοντές βοήθησαν ώστε να σωθούν όσα χελωνάκια τελικά μπόρεσαν. Οι εθελοντές προστασίας θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα ζητούν να λαμβάνονται τα μέτρα προστασίας τα οποία έχει προτείνει ο Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News