Κρήτη

Εργατικά Κέντρα Κρήτης – Ρόδου: Τι θα γίνει φέτος με τον αριθμό των ενσήμων για το επίδομα ανεργίας

«Μετά από ένα χρόνο, δεν έχουν φανεί τα ένσημα όσων ήταν σε αναστολή»

Τα εργατικά Κέντρα Κρήτης – Ρόδου, με επιστολή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, τον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη και τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη, επαναφέρουν το ζήτημα «του αριθμού των ενσήμων που θα χρειαστούν φέτος οι συνάδελφοι για να λάβουν το επίδομα ανεργίας» αλλά και «την εμφάνιση των ενσήμων από το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» που δεν έχουν φανεί ακόμα σε όσους ήταν σε αναστολή, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν ούτε επιδόματα ασθενείας ούτε και όποια άλλη παροχή από το Ι.Κ.Α.»

Αναλυτικά η επιστολή:

«Σε συνέχεια των επιστολών που σας έχουμε αποστείλει, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως υπάρχουν βασικά θέματα που χρίζουν άμεσης λύσης και αφορούν κατά κύριο λόγο τους συναδέλφους που απασχολούνται σε εποχιακά επαγγέλματα. Η λύση των θεμάτων αυτών αποτελεί βασική προϋπόθεση ώστε να εξασφαλιστεί η επιβίωση των συναδέλφων μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου.

Το πρώτο θέμα αφορά την εμφάνιση των ενσήμων από το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Παρόλο που έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος, δεν έχουν φανεί ακόμα τα ένσημα των συναδέλφων που ήταν σε αναστολή, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν ούτε επιδόματα ασθενείας ούτε και όποια άλλη παροχή από το Ι.Κ.Α. Το βασικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στις έγκυες συναδέλφισσες, οι οποίες κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα λοχείας.

Το δεύτερο θέμα σχετίζεται με τον αριθμό των ενσήμων που θα χρειαστούν φέτος οι συνάδελφοι για να λάβουν το επίδομα ανεργίας. Όπως γνωρίζετε πάρα πολλοί συνάδελφοι δεν θα εργαστούν φέτος και κάποιοι άλλοι μετά δυσκολίας θα καταφέρουν να δουλέψουν δύο έως τρεις μήνες το πολύ.

Το τρίτο θέμα, το οποίο είναι και το σοβαρότερο, αφορά σχεδόν όλους τους εποχιακά απασχολούμενους, οι οποίοι κινδυνεύουν φέτος να μην λάβουν το επίδομα ανεργίας για το λόγο ότι δεν δούλεψαν πέρσι ή δεν συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων ώστε να λάβουν το επίδομα τακτικής επιδότησης από τον Ο.Α.Ε.Δ. Η λύση στην περίπτωση αυτή είναι να θεωρηθεί «νεκρή» η περσινή χρονιά ώστε να εξασφαλιστεί η επιδότηση ανεργίας για φέτος για όλους τους εποχιακά απασχολούμενους.

Θεωρούμε ότι τα αιτήματά μας είναι δίκαια και ότι με την επίλυσή τους θα προλάβουμε να «σώσουμε» καταστάσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης στους συναδέλφους μας.

Ευελπιστούμε ότι και αυτή τη φορά θα ανταποκριθείτε και στα πλαίσια της συνεργασίας που έχουμε συνάψει το τελευταίο χρονικό διάστημα, να δώσετε τις απαραίτητες λύσεις».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια