Μίνι καύσωνας στην Κρήτη - Πόσο θα ανέβει ο υδράργυρος

Κρήτη
Μίνι καύσωνας στην Κρήτη - Πόσο θα ανέβει ο υδράργυρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανεβαίνει η θερμοκρασία για ένα 24ωρο

Επιστρέφουν σήμερα οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες για την Κρήτη και οι υψηλές (τύπου μίνι καύσωνα) για την ηπειρωτική - κυρίως - Ελλάδα, αλλά όχι για μεγάλης διάρκειας “μικρού καύσωνα”, παρότι βέβαια όλες οι προβλέψεις των μετεωρολόγων δείχνουν πως οι θερμοκρασίες άνω των 32 βαθμών Κελσίου δε θα μας... εγκαταλείψουν εύκολα ούτε στη διάρκεια του φθινοπώρου... Έτσι, για σήμερα Πέμπτη, στην Κρήτη, περιμένουμε μια θερμοκρασία που θα βρίσκεται σε άνοδο και θα αγγίξει μέχρι και τους 35, ίσως και τους 36 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές!

Αναλυτικότερα, για σήμερα περιμένουμε πολύ λίγες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις 2-4 τοπικά και σε κάποια δυτικά παραθαλάσσια τμήματα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία, σε άνοδο, θα αγγίξει τους 33-35 βαθμούς και δεν αποκλείεται τοπικά και τους 36οC.

Για την Παρασκευή 27/8 αναμένεται αίθριος καιρός, με τους ανέμους από διάφορες διευθύνσεις να πνέουν 2 με 4 μποφόρ τοπικά και σε κάποια παραθαλάσσια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αγγίξει και πάλι τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.Σε ό,τι αφορά το σαββατοκύριακο, περιμένουμε κάποιες νεφώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές, κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 2 με 4 τοπικά και 5 μποφόρ σε κάποια παραθαλάσσια κυρίως τμήματα. Η θερμοκρασία εκτιμάται στους 34 με 36οC. Αλλά και για τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας στην Κρήτη ο καιρός θα παραμείνει ζεστός. Για τη Δευτέρα, μόνο, θα έχουμε μια ενίσχυση των δυτικών ανέμων, ενώ η θερμοκρασία εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί στα επίπεδα του σαββατοκύριακου.

Έρχεται λίβας

Στο μεταξύ, αν και σήμερα έρχεται από την Αφρική λίβας στη χώρα μας, η Κρήτη δε θα επηρεαστεί αρκετά. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα γράφει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου: «Θα ζεστάνει και πάλι αρκετά, αλλά “συγκρατημένα”, προς τα μέσα της εβδομάδας που διανύουμε, και κυρίως την Πέμπτη (σ.σ. σήμερα) στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, όπου ο πιθανός λίβας που αναμένεται να επικρατήσει δεν αποκλείεται να εκτινάξει τον υδράργυρο τοπικά στους 37 βαθμούς.

Σε κλειστές πεδινές περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει στους 38-39 βαθμούς! Σταδιακή θα είναι και πάλι η πτώση της θερμοκρασίας το ερχόμενο σαββατοκύριακο».

Για αναλυτική πρόβελψη καιρού πατήστε (ΕΔΩ)

φωτογραφία pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News