Κρήτη

Στο πλευρό των απλήρωτων αρχαιοφυλάκων οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την στάση εργασίας των αρχαιοφυλάκων

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για  τους συμβασιούχους εργαζόμενους στους αρχαιολογικούς χώρους, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες, πραγματοποίησαν 37 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με την ερώτηση των Βουλευτών προς τον Υπουργό Πολιτισμού: «Εκατοντάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι απασχολούνται κάθε χρόνο στη φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων της χώρας μας, που αδιαμφισβήτητα αποτελούν πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών.

Οι εν λόγω συμβασιούχοι εργάζονται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, κάτω από υψηλές θερμοκρασίες και έρχονται σε επαφή με χιλιάδες κόσμου, υπό τον φόβο μάλιστα του 4ου κύματος της πανδημίας που σαρώνει τη χώρα μας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης: Αντί της αναγνώρισης από την Κυβέρνηση του δύσκολου και σημαντικού έργου που επιτελούν οι συμβασιούχοι αρχαιοφύλακες, υπάλληλοι στην καθαριότητα, διαπιστώνουμε μέσα από πλήθος δημοσιευμάτων σε ολόκληρη τη χώρα ότι το έργο αυτό απαξιώνεται για τέταρτο μήνα, αφού παραμένουν απλήρωτοι.

Εργαζόμενοι σε πολύ σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους όπως, Κνωσός, Φαιστός, Σούνιο, Βραυρώνα, Μυκήνες, Αρχαία Επίδαυρος, Ολυμπία, κ.ά., σύμφωνα με καταγγελίες τους, παραμένουν απλήρωτοι για τρεις και τέσσερις μήνες. Το πρόβλημα αυτό παραμένει άλυτο ύστερα από την πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού να αναλάβει το ίδιο τη μισθοδοσία, χωρίς την απαραίτητη οργάνωση ανάλογου τμήματος.

Για τους λόγους αυτούς, οι βουλευτές καλούν την αρμόδια Υπουργό να απαντήσει για ποιους λόγους οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους αρχαιολογικούς χώρους παραμένουν απλήρωτοι και πότε σκοπεύει να δώσει λύση στο πρόβλημα της μισθοδοσίας των εργαζομένων αυτών».

Οι Χάρης Μαμουλάκης και Νίκος Ηγουμενίδης

Την πλήρη στήριξη στους συμβασιούχους αρχαιοφύλακες του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, εκφράζουν με κοινή ανακοίνωση οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης και Νίκος Ηγουμενίδης.

Σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν, με αφορμή την στάση εργασία στην οποία προχώρησαν οι αρχαιοφύλακες τη Δευτέρα, 23/08, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης και ο Βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης, επισημαίνουν: «Η ανευθυνότητα αλλά και η ανικανότητα του «επιτελικού κράτους» του Κ. Μητσοτάκη, έχει ως αποτέλεσμα οι συμβασιούχοι αρχαιοφύλακες του Υπουργείου Πολιτισμού να παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η δε ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, παρά το ότι είναι ενήμερη για το πολύ σοβαρό πρόβλημα, αδιαφορεί ακόμα και να ασχοληθεί με το θέμα. Βρισκόμαστε στο πλευρό των αρχαιοφυλάκων, είμαστε αρωγοί στον αγώνα τους και θα συνεχίσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο να πιέζουμε έτσι ώστε να ικανοποιηθεί το αυτονόητο: Να πληρωθούν για τις υπηρεσίες που παρέχουν, κάτω μάλιστα από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.».

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια