Η «περιπέτεια» των 8 Τούρκων στις ακτές της Κρήτης – Η επιχείρηση του Λιμενικού

Κρήτη
Η «περιπέτεια» των 8 Τούρκων στις ακτές της Κρήτης – Η επιχείρηση του Λιμενικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερωτηματικό για την ταυτότητα τους, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για «επιφανείς» Τούρκους

«Συναγερμός» σήμανε στις τοπικές Λιμενικές Αρχές εξαιτίας της εμφάνισης ενός μικρού σκάφους –στο οποίο, όπως διαπιστώθηκε λίγο αργότερα, επέβαιναν Τούρκοι υπήκοοι-, στ΄ανοικτά των νότιων ακτών της Κρήτης.

Το σκάφος εισήλθε τελικά στο λιμένα του Τσούτσουρα Ηρακλείου το μεσημέρι της Κυριακής.

Στο πλοιάριο επέβαιναν συνολικά 8 άνδρες, οι οποίοι –σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες- είναι –προφανώς- αντικαθεστωτικοί αξιωματούχοι της γείτονος.

Οι 8 παραμένουν υπό κράτηση και, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να παρουσιαστούν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα. 

Οι Αρχές ενημερώθηκαν τα ξημερώματα σχετικά με πλοιάριο το οποίο έπλεε στ’ ανοικτά του Αγίου Νικήτα περίπου 17 χιλιόμετρα δυτικά του Τσούτσουρα Ηρακλείου.

Όπως έγινε γνωστό, το σκάφος φέρεται να αντιμετώπισε αρχικά προβλήματα στ’ ανοικτά του Αθερινόλακκου στις νοτιανατολικές ακτές της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβαίνοντες κατάφεραν να επιδιορθώσουν τις βλάβες που παρουσιάστηκαν και συνέχισαν το ταξίδι τους. 

Φτάνοντας, ωστόσο, στ’ ανοικτά των νότιων ακτών του νομού Ηρακλείου, φέρεται να έσπασε το κατάρτι του πλοιαρίου με αποτέλεσμα το μικρό σκάφος να μείνει ακυβέρνητο.

Το σκάφος εμφανίστηκε τελικά στ’ ανοικτά του Τσούτσουρα Ηρακλείου και με εντολή των Λιμενικών Αρχών, αλιευτικό σκάφος που βρισκόταν στην περιοχή έσπευσε να συνδράμει το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν οι 8 άνδρες. Όπως δήλωσαν οι ίδιοι είναι Τούρκοι.

Το μικρό σκάφος ρυμουλκήθηκε και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα του Τσούτσουρα.    Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι επιβαίνοντες στο σκάφος τέθηκαν υπό κράτηση.

Μέχρι τώρα δεν έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι για τους οποίους οι 8 Τούρκοι βρέθηκαν στ’ ανοικτά της Κρήτης, αλλά ούτε και αν είχαν ως τελικό προορισμό το νησί μας.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ενδεχομένως είχαν ως προορισμό τους τις γαλλικές ακτές.  Όπως όλα δείχνουν, πάντως πρόκειται για αξιωματούχους, οι οποίοι –προφανώς- θέλησαν να γλιτώσουν από τις διώξεις του καθεστώτος Ερντογάν. 

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, μεταξύ των 8 Τούρκων, βρίσκονται στρατιωτικοί και δικαστικοί.

Με τα εν λόγω δεδομένα, δεν αποκλείεται, οι «8» να ζητήσουν πολιτικό άσυλο από τις Ελληνικές Αρχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News