Σύσκεψη ειδικών: Τα σενάρια για την Κρήτη και τα θέματα που «έπεσαν» στο τραπέζι

Κρήτη
Σύσκεψη ειδικών: Τα σενάρια για την Κρήτη και τα θέματα που «έπεσαν» στο τραπέζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοινώσεις το απόγευμα και νεότερα για την "επέλαση" του κορωνοϊού στη χώρα μας

Όλα τα νεότερα δεδομένα θέτουν επί τάπητος σε σύσκεψή τους οι ειδικοί με τις ανακοινώσεις να γίνονται στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης. Μετά το μίνι lockdown που παρατάθηκε σε Ηράκλειο και Χανιά -στο οποίο προστέθηκε και το Ρέθυμνο- και ουσιαστικά περιλαμβάνει περιοριστικά μέτρα στους τρεις νομούς, υπήρξαν και σκέψεις να ενταχθεί στο ίδιο καθεστώς ο νομός Λασιθίου. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται προς το παρόν ότι το ενδεχόμενο αυτό απομακρύνεται και θα παρακολουθηθεί η πορεία των μέτρων που ήδη εφαρμόζονται στο νησί.

Οι ειδικοί συζητούν τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσει το ποσοστό των εμβολιασμό στους υγειονομικούς το 100% και συζήτησαν τι θα ισχύσει μετά τις 22 Αυγούστου οπότε οι περισσότεροι θα πρέπει να έχουν επιστρέψει από τις άδειές τους.

Για τα κρουαζιερόπλοια

Για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ακολουθούνται στα κρουαζιερόπλοια σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί προτείνουν στις ημερήσιες μίνι- κρουαζιέρες να υποβάλλονται οι επιβάτες σε τεστ κορωνοϊού.

Στις εβδομαδιαίες κρουζιέρες να υποβάλλονται με την είσοδό τους στο πλοίο σε μοριακό τεστ και στη διάρκεια της εβδομάδας σε ένα rapid test.

Σε κρουαζιέρες άνω της μίας εβδομάδας να υποβάλλονται σε δύο rapid tests.

φωτογραφία rawpixel

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News