Καιρός: «Σκαρφαλώνει» ξανά ο υδράργυρος με 38άρια στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: «Σκαρφαλώνει» ξανά ο υδράργυρος με 38άρια στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιές

Παραμένουν σήμερα Πέμπτη οι υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη, με τον υδράργυρο να ξεπερνά, στις περισσότερες περιοχές του νησιού, τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας αναμένεται να καταγραφούν στη νότια Κρήτη, ενώ, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θα είναι υψηλός (“3”) και στους τέσσερις νομούς του νησιού.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο Ηράκλειο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει σήμερα τους 32 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, η αισθητή θερμοκρασία θα “αγγίξει” τους 39 βαθμούς. Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έντασης 2 έως 3 μποφόρ, ωστόσο σταδιακά θα μετατραπούν σε βορειοδυτικούς-δυτικούς έντασης 1 έως 2 μποφόρ.

Την Παρασκευή, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία θα είναι 36 βαθμοί. Εξάλλου, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στο Τυμπάκι η θερμοκρασία θα φτάσει σήμερα τους 33 βαθμούς Κελσίου (αισθητή θερμοκρασία 36 βαθμοί), ενώ οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί και εν συνεχεία από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Αύριο, ωστόσο, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 38 βαθμούς, ενώ θα πνέουν βόρειοι άνεμοι έντασης 2 με 3 μποφόρ.

Στην Ιεράπετρα, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 38 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι και εν συνεχεία ανατολικοί-βορειανατολικοί, με την έντασή τους να μην ξεπερνά τα 2 μποφόρ. Στους 38 βαθμούς αναμένεται η μέγιστη θερμοκρασία και αύριο Παρασκευή, ωστόσο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.

Άγιος Νικόλαος

Στον Άγιο Νικόλαο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 32 βαθμοί Κελσίου (αισθητή θερμοκρασία 37 βαθμοί), ενώ θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 3 μποφόρ. Αύριο ο υδράργυρος θα φτάσει τους 31 βαθμούς (αισθητή θερμοκρασία 34 βαθμοί), ενώ οι άνεμοι θα είναι δυτικοί έως 4 μποφόρ.

Σύμφωνα με το meteo.gr, στα Χανιά η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει σήμερα τους 33 βαθμούς (αισθητή θερμοκρασία 40 βαθμοί), ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Αύριο η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου (αισθητή θερμοκρασία 35 βαθμοί), ενώ τις πρωινές ώρες θα υπάρχει άπνοια. Εν συνεχεία, θα πνέουν βοριάδες έντασης 2 μποφόρ, ενώ προς τις βραδινές ώρες οι άνεμοι θα είναι δυτικοί. Για αύριο Παρασκευή, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας αναμένεται στους 29 βαθμούς Κελσίου. Στην περιοχή Πρέβελη ο υδράργυρος θα φτάσει σήμερα τους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα πνέουν βοριάδες από 1 έως 3 μποφόρ. Αύριο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας αναμένεται στους 32 βαθμούς (αισθητή θερμοκρασία 35), ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έντασης 3-4 μποφόρ.

Υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν και στην Παλαιόχωρα Χανίων, όπου η μέγιστη τιμή αναμένεται στους 35 βαθμούς (αισθητή θερμοκρασία 42 βαθμοί). Αύριο η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει και πάλι τους 35 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βορειανατολικές διευθύνσεις έντασης 3 έως 4 μποφόρ.

Στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σήμερα αναμένονται αρχικά αραιές νεφώσεις σε Μακεδονία, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά ηπειρωτικά, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά. Τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα ορεινά της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ορεινά ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες. Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 22 έως 34, στη Θεσσαλία από 23 έως 36, στην Ήπειρο από 20 έως 35, στην Ανατολική Στερεά από 23 έως 36, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο από 20 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 34, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 23 έως 32, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 38, στις Κυκλάδες από 20 έως 35, στα Δωδεκάνησα από 24 έως 33 και στην Κρήτη από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το meteo.gr, οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν σήμερα από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και από το μεσημέρι στα ανατολικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις έως το πρωί. Σποραδικές βροχές αναμένονται κατά κύριο λόγο από το μεσημέρι στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις έως 3 και στα δυτικά έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους έως 3 μποφόρ και προς το βράδυ θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 2 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

φωτογραφία pexels

Για αναλυτική πρόβλεψη καιρού πατήστε (ΕΔΩ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News