Κρήτη

Παράταση του μίνι lockdown σε Ηράκλειο και Χανιά - Στο «κόκκινο» και το Ρέθυμνο

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ

Σε παράταση του μίνι lockdown για την περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου και Χανίων προχώρησε η κυβέρνηση, ενώ στο «κόκκινο» μπήκε και η περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου.  Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με την παράταση του μίνι lockdown σε Χανιά και Ηράκλειο προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στις δύο περιοχές αλλά αναφέρονται και τα μέτρα που θα ισχύουν στο Ρέθυμνο.
Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ τα περιοριστικά μέτρα θα εξακολουθήσουν να ισχύουν μέχρι τις 6 το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης 25 Αυγούστου.

Διαβάστε το ΦΕΚ για Ηράκλειο και Χανιά (ΕΔΩ)

Διαβάστε το ΦΕΚ για το Ρέθυμνο (ΕΔΩ)

Τα δύο μέτρα του μίνι lockdown

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Επίσης, υπενθυμίζεται σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

φωτογραφία unsplash

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια