Κορωνοϊός: Στα όρια του το Νοσοκομείο Χανίων - Υπό ασφυκτική πίεση τα νοσοκομεία της Κρήτης

Κρήτη
Κορωνοϊός: Στα όρια του το Νοσοκομείο Χανίων - Υπό ασφυκτική πίεση τα νοσοκομεία της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Χανιά καταγράφονται οι περισσότερες νοσηλείες κορωνοϊού στο νησί της Κρήτης

Στα «όρια» του βρίσκεται το Νοσοκομείο Χανίων που λίγο μετά την μία το μεσημέρι της Τρίτης 17 Αυγούστου, φιλοξενούσε συνολικά 73 ασθενείς κορωνοϊού, εκ των οποίων 68 στην Κλινική Covid και 5 στις ΜΕΘ Covid, στο σύνολο τους διασωληνωμένοι.

Την ίδια στιγμή στο ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, νοσηλεύονταν 52 ασθενείς (36 στις κλινικές Covid, 16 στην ΜΕΘ - 14 διασωληνωμένοι) και 42 ασθενείς (36 στην κλινική Covid, 6 στην ΜΕΘ - 3 διασωληνωμένοι), αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων είναι ανεμβολίαστοι και η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών που νοσηλεύονται στην Κλινική Covid – πλην κάποιων ηλικιωμένων που παρά τον εμβολιασμό τους, χρίζουν νοσηλείας – δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο neakriti.gr η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, την Παρασκευή 13 Αυγούστου, είχε αποκαλύψει πως οι διαθέσιμες κλίνες στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Χανίων είχαν αυξηθεί στις 68, ενώ σήμερα, έχει πραγματοποιηθεί ήδη επιπλέον επέκταση κλινών μέσα σε λίγες μέρες, φτάνοντας πλέον τον  αριθμό διαθέσιμων κλινών στις 73.

Όλοι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου Χανίων προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, γεγονός που δείχνει την δυσμενή υγειονομική κατάσταση στην περιοχή.

Σε ερώτηση για το πόσο κοντά είμαστε στο σενάριο διακομιδών ασθενών, η απάντηση ήταν πως σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό θα πραγματοποιηθούν πρωτίστως διακομιδές προς τα νοσοκομεία του Ηρακλείου που υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών στις Κλινικές Covid.

Διακομιδές ήπιων περιστατικών μπορούν να γίνουν και στο Νοσοκομείο της Νεάπολης στο Λασίθι από όλη την Κρήτη, με σκοπό την αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων που δέχονται την μεγαλύτερη πίεση.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πλέον διαθεσιμότητα κλινών στην Κρήτη, θα ξεκινήσουν οι διακομιδές σε πρώτη φάση στα Νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά και - εφόσον χρειαστεί - και σε αυτά της Θεσσαλονίκης.

Το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», μέσω της διοίκησης, εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την απαγόρευση του επισκεπτηρίου:

«Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων υπενθυμίζει στους πολίτες ότι το επισκεπτήριο απαγορεύεται αυστηρά.

Οι συνοδοί των ασθενών, για να εισέλθουν εντός του χώρου του νοσοκομείου θα πρέπει να προσκομίζουν αποδεικτικό έγγραφο αρνητικού Rapid ή PCR test ή πιστοποιητικό νόσησης από κορωνοϊό το τελευταίο εξάμηνο».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News