Tροχαία: 1 νεκρός και 7 τραυματίες σε 2 μέρες

Κρήτη
Tροχαία: 1 νεκρός και 7 τραυματίες σε 2 μέρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαράζ τροχαίων το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη - Στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ ανήλικος που τραυματίστηκε στα Χανιά

Μπαράζ τροχαίων με έναν νεκρό και επτά τραυματίες - ανάμεσά τους και ένα ανήλικο παιδί - σημειώθηκε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο νησί. Ένας 48χρονος έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από το αυτοκίνητό του στην Κάντανο, μία νεαρή κοπέλα παρασύρθηκε από Ι.Χ. στο λιμάνι του Ρεθύμνου, πέντε άνθρωποι, o ένας μόλις 12 ετών, τραυματίστηκαν σε σοκαριστικό τροχαίο στο Συρίλι Χανίων, ενώ ένας 30χρονος άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητό του σε χαράδρα βάθους 25 μέτρων στο Σεληνάρι... Κι όλα αυτά σε διάστημα μικρότερο των 48 ωρών, με την “επιδημία” των τροχαίων στην Κρήτη - μετά από ένα μικρό διάλειμμα λόγω καραντίνας - να έχει επιστρέψει για τα καλά...

Καταπλακώθηκε 48χρονος

Αναλυτικότερα, ένας άνδρας ηλικίας 48 ετών έχασε την ζωή του το πρωί του Σαββάτου, όταν σύμφωνα με πληροφορίες καταπλακώθηκε από το αγροτικό αυτοκίνητό του. Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Αζωγυρές του δήμου Καντάνου-Σελίνου, όπου διέμενε ο άτυχος άνδρας. Για τον απεγκλωβισμό του επιχείρησε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καντάνου, ενώ για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του συμβάντος διενεργείται προανάκριση.

Παράσυρση γυναίκας

Στο μεταξύ, μία 20χρονη γυναίκα τραυματίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου όταν αυτοκίνητο που κινούνταν στο λιμάνι του Ρεθύμνου την παρέσυρε. Η 20χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Από τη λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, που διενεργεί προανάκριση για το ατύχημα, συνελήφθη ο 23χρονος οδηγός. Όπως ανακοίνωσε το Υ.ΕΝ., «ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) η λιμενική Αρχή Ρεθύμνου για τραυματισμό 20χρονης πεζής, όταν ΙΧΕ όχημα με 23χρονο οδηγό, κινούμενος προς τον εμπορικό λιμένα Ρεθύμνου, την παρέσυρε, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της. Η 20χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Από τη λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθη ο 23χρονος οδηγός».

Έπεσε σε χαράδρα

Σοβαρά τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν και χθες, ανήμερα της Παναγίας, σε Λασίθι και Χανιά. Συγκεκριμένα, Άγιο είχε ένας 30χρονος, όταν το Ι.Χ. στο οποίο επέβαινε εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να καταλήξει σε χαράδρα βάθους 25 μέτρων κοντά στο Σεληνάρι. Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην παλιά εθνική οδό Αγίου Νικολάου-Ηρακλείου. Ο νεαρός είχε κατεύθυνση στο Ηράκλειο, όταν άγνωστο πώς έχασε τον έλεγχο του Ι.Χ. και βρέθηκε στον γκρεμό, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό του και μάλιστα σε δύσβατο σημείο σε μεγάλο βάθος.

Στον τόπο του ατυχήματος έφτασαν δύο οχήματα από την Π.Υ. του Αγίου Νικολάου, ξεκινώντας άμεσα την επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης. Με σχοινιά κατάφεραν να δέσουν και να ανασύρουν τον 30χρονο, ο οποίος είχε τραυματιστεί, χωρίς να κινδυνεύει ευτυχώς η ζωή του. Στο σημείο έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετέφερε τον 30χρονο στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται από την Αστυνομία.

Απίστευτο τροχαίο με πέντε τραυματίες στο Συρίλι

Πέντε τραυματίες, ανάμεσά τους και ένα 12χρονο αγόρι, είναι ο απολογισμός απίστευτου τροχαίου που σημειώθηκε χθες το πρωί στον επαρχιακό δρόμο Ταυρωνίτη-Παλαιόχωρας, στο ύψος του χωριού Συρίλι. Το τροχαίο έλαβε χώρα περίπου στις 9:15 το πρωί, όταν κάτω από συνθήκες που ερευνά το Τμήμα Τροχαίας Χανίων, δύο επιβατικά αυτοκίνητα συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα το ένα να χωθεί κάτω από το άλλο!

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία, ενώ από το ένα όχημα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής προκειμένου να απεγκλωβιστεί ένα άτομο. Και οι πέντε τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων ωστόσο το 12χρονο αγόρι κρίθηκε επιβεβλημένο να μεταφερθεί στο Ηράκλειο, όπου νοσηλεύεται από χθες το μεσημέρι στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ. Σοβαρά τραυματίστηκε και η μητέρα του, που υποβλήθηκε χθες το απόγευμα σε χειρουργική επέμβαση. Σε επέμβαση υποβλήθηκε και μία ακόμη γυναίκα, ιταλικής υπηκοότητας, ενώ δύο ακόμη άνδρες νοσηλεύονταν μέχρι χθες το βράδυ υπό παρακολούθηση στη μονάδα βραχείας νοσηλείας του Νοσοκομείου Χανίων, με την κατάστασή τους να μην εμπνέει ανησυχία.

Η σφοδρότητα της σύγκρουσης αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook ο αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Γιώργος Καλαϊτζάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News