Τουρισμός: Διακοπές σε... θερινή καραντίνα - Ποιες οι επιπτώσεις για τους επιχειρηματίες

Κρήτη
Τουρισμός: Διακοπές σε... θερινή καραντίνα - Ποιες οι επιπτώσεις για τους επιχειρηματίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις πλέον δημοφιλείς τουριστικές περιοχές της Κρήτης βρέθηκε ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ TV

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση για το mini lockdown στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, με τους καταστηματάρχες των πλέον τουριστικών περιοχών να κάνουν λόγο για έναν καταστροφικό Αύγουστο σε περίπτωση που δεν αλλάξει άμεσα το καθεστώς της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τη μία μετά τα μεσάνυχτα αλλά και της απουσίας μουσικής.

Στην άλλοτε πολύβουη Χερσόνησο, οι επαγγελματίες του χώρου με το βλέμμα στραμμένο στο ρολόι, ενημερώνουν όσους πελάτες δε γνωρίζουν τη νέα πραγματικότητα των περιορισμών.

Την ίδια στιγμή στα Μάλια, οι επιχειρηματίες εστίασης είδαν μέσα σε λίγες ώρες τα γεμάτα από κόσμο μαγαζιά τους να αδειάζουν, και τους κόπους των τελευταίων 4 μηνών να πηγαίνουν χαμένοι, καθώς όπως αναφέρουν ήδη από την πρώτη μέρα των απαγορεύσεων η μειωμένη κίνηση ήταν εμφανής.

Παρόμοια εικόνα καταγράφεται και στη Σταλίδα, με τους τουρίστες να έχουν ξεχυθεί στους δρόμους από νωρίς ώστε να προλάβουν τη νυχτερινή διασκέδαση μέχρι τη 1. Όπως δηλώνουν στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, τα οποία ελπίζουν να μη διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια των διακοπών τους.

«Κερδίζεται το στοίχημα του τουρισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά στην χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στο Υπουργείο Υγείας ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Χαράλαμπος Γώγος εξηγώντας πως την ώρα που τα τελευταία 24ωρα η χώρα μετρά κρούσματα άνω των 3,5 χιλιάδων, τα εισαγόμενα κρούσματα στις πύλες εισόδου παραμένουν σε διψήφιο νούμερο και με  τον δείκτη θετικότητας από αυτά να είναι πολύ χαμηλός και της τάξεως περίπου στο (0,59%).

Ρεπορτάζ: Εύη Σπανού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News