Ρέθυμνο: «Καμπανάκι» στους πολίτες παρά τα ανοδικά ποσοστά των εμβολιασμών

Κρήτη
Ρέθυμνο: «Καμπανάκι» στους πολίτες παρά τα ανοδικά ποσοστά των εμβολιασμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το εμβόλιο λειτουργεί ως «ασπίδα», λέει η ιατρική κοινότητα

Μπορεί τις τελευταίες εβδομάδες και κυρίως μετά τις εξορμήσεις των κινητών μονάδων εμβολιασμού στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου να αυξήθηκαν και μάλιστα αισθητά τα ποσοστά του εμβολιασμού σε επίπεδο νομού, εντούτοις, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι υγειονομικές αρχές του Ρεθύμνου εξακολουθούν να κρούουν «καμπανάκι κινδύνου» για τους πολίτες που ακόμα διστάζουν.

Όπως λένε χαρακτηριστικά το σύστημα υγείας στο Ρέθυμνο και γενικότερα στην Κρήτη είναι εξαιρετικά πιεσμένο, με συνέπεια να δοκιμάζονται συνεχώς οι αντοχές του, εξαιτίας του καλοκαιρινού κύματος του κορωνοϊού.

 Την ίδια ώρα, έκκληση σε μία μερίδα πολίτων που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα υγείας, απευθύνει μέσω του neakriti, ο πρόεδρος του σωματείου ατόμων με αναπηρία στο Ρέθυμνο, Δημήτρης Τσαχάκης.

Όπως εξηγεί ο κ. Τσαχάκης οι «φωνές» που σπέρνουν στους πολίτες την αμφιβολία ως προς την ασφάλεια των εμβολίων, φαίνεται πως έχουν επηρεάσει σημαντικά τους Ρεθυμνιώτες που ανήκουν σ’ αυτή την ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να αρνούνται να εμβολιαστούν.

Το εμβόλιο μπορεί και λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας έναντι της covid -19, επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους η λοιμωξιολόγος του ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου, Ελένη Ιωαννίδου.

Φωτογραφια αρχείου: intime

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News