Δεκαπενταύγουστος: Στην σκιά του κορωνοϊού το προσκύνημα της Παναγίας στην Κρήτη

Κρήτη
Δεκαπενταύγουστος: Στην σκιά του κορωνοϊού το προσκύνημα της Παναγίας στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με λαμπρότητα και μέτρα ασφαλείας, αναμένεται να εορτασθεί αύριο η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Με λαμπρότητα και μέτρα ασφαλείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αναμένεται να εορτασθεί αύριο το Πάσχα του Καλοκαιριού, η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου με χιλιάδες πιστούς ήδη από σήμερα να σπεύδουν στους ναούς και τα μοναστήρια για τον εσπερινό, φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις.

Την ίδια στιγμή ο Επίσκοπος Κνωσσού και Αρχιγραμματέας της Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, κάνει έκκληση προς τους πιστούς να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με φόντο το mini lockdown που έχει επιβληθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου μέχρι και τις 17 Αυγούστου.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες , οι ειδικοί έχουν περιγράψει σε κάθε τόνο πως ο εορτασμός του 15Αυγουστου ,θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την πορεία της πανδημίας στο νησί τόσο αναφορικά με τα προσκυνήματα όσο και των αυξημένων μετακινήσεων και κοινωνικών συναθροίσεων των ημερών.

Για ατομική ευθύνη και συλλογική προσπάθεια έκανε λόγο η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, επισημαίνοντας ότι τα αποτύπωμα της εξόδου τον 15 Αύγουστο, θα φανεί μετά τις 20 οπότε και θα χρειαστεί να αξιολογηθεί η κατάσταση.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News