Άγρια επίθεση εναντίον αλλοδαπών στο Οροπέδιο Λασιθίου - Τους χτύπησαν, τους λήστεψαν και έφυγαν πυροβολώντας

Κρήτη
Άγρια επίθεση εναντίον αλλοδαπών στο Οροπέδιο Λασιθίου - Τους χτύπησαν, τους λήστεψαν και έφυγαν πυροβολώντας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου: «Καταδικάζουμε το περιστατικό - Να αποδοθεί δικαιοσύνη με μηδενική ανοχή»

Έκδηλος προβληματισμός επικρατεί τα τελευταία 24ώρα στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, μετά και την άνευ προηγουμένη επίθεση το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης εις βάρος αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, ημεδαποί, πήγαν σε 2 σπίτια που διαμένουν 13 Πακιστανοί και τα έκαναν γης μαδιάμ. Επιτέθηκαν με μένος εναντίον των αλλοδαπών, τραυματίζοντας κάποιους εξ αυτών και ληστεύοντας τους, αρπάζοντας το ποσό των 800 περίπου ευρώ.

Προξένησαν φθορές σε έπιπλα των οικιών και φεύγοντας σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, δεν δίστασαν να πυροβολήσουν και στον αέρα πέντε φορές για εκφοβισμό.

Ακολούθησε καταγγελία στην αστυνομία από τους αλλοδαπούς και στη συνεχεία την περιοχή έζωσαν αστυνομικές δυνάμεις που κατέφθασαν  και από τον Άγιο Νικόλαο.

Κάποιοι εκ των αλλοδαπών μάλιστα, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας για την αντιμετώπιση των τραυμάτων τους.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, συλλέγοντας πληροφορίες, προχώρησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης και στην ταυτοποίηση των δραστών, εφτά ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα κίνητρα της επίθεσης.

Όπως είναι φυσικό στο Οροπέδιο επικρατεί προβληματισμός για το συγκεκριμένο περιστατικό βίας, με μερίδα κατοίκων να φοβάται ακόμη και για το ενδεχόμενο μήπως συνεχιστεί η έκρυθμη κατάσταση ενώ θέση στο θέμα πήρε και ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασίθιου, κ .Στεφανάκης, καταδικάζοντας το περιστατικό και αναμένοντας , όπως είπε οι δράστες να συλληφθούν και να αποδοθεί η δικαιοσύνη με μηδενική ανοχή.

«Τέτοιου είδους περιστατικά δεν είναι ανεκτά για την περιοχή μας και για την Κρήτη. Καταδικάζουμε τέτοιου είδους ενέργειες βίας κατά συνανθρώπων μας και αναμένουμε από τις αρμόδιες αρχές την απόδοση της δικαιοσύνης με μηδενική ανοχή», ανέφερε στο neakriti, ο κ. Στεφανάκης ενώ στη σελίδα του στο Facebook ανέφερε τα εξής : "Μεγάλη θλίψη και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην περιοχή μας το περιστατικό ρατσιστικής βίας κατά αλλοδαπών εργατών γης.Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τέτοιου είδους περιστατικά τα οποία δεν συνάδουν με την φιλήσυχη και φιλόξενη κοινωνία του Λασιθίου.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές ιδιαίτερα στην περιοχή μας όπου γεννήθηκε ο Ξένιος Ζευς, είναι ξένες προς το Κρητικό πνεύμα φιλοξενίας, θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές, και τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν ήταν ποτέ και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνουν ανεκτές.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στα θύματα της άνανδρης επίθεσης, αναμένουμε την απόδοση δικαιοσύνης και ζητούμε μηδενική ανοχή από τις έμπειρες αρμόδιες αρχές σύμφωνα με τη διάσταση και τη σοβαρότητα του περιστατικού".

 Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση επίθεσης σε βάρος αλλοδαπών, που έλαβε χώρα την Τετάρτη 11 Αυγούστου στο Λασίθι Κρήτης

Εξιχνιάστηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, η υπόθεση επίθεσης σε βάρος αλλοδαπών, στο Λασίθι Κρήτης.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες εφτά ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, απογευματινές ώρες της Τετάρτης 11 Αυγούστου 2021, οι δράστες επιτέθηκαν σε δύο οικίες, όπου διέμεναν συνολικά δεκατρείς αλλοδαποί, στους οποίους προκάλεσαν σωματικές βλάβες, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και προξένησαν φθορές σε έπιπλα των οικιών, ενώ αποχωρώντας πυροβόλησαν πέντε φορές στον αέρα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News