Όπου φύγει φύγει ενόψει Δεκαπενταύγουστου - Σε αστυνομικό «κλοιό» οι δρόμοι της Κρήτης

Κρήτη
Όπου φύγει φύγει ενόψει Δεκαπενταύγουστου - Σε αστυνομικό «κλοιό» οι δρόμοι της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσοχή απαιτείται και στα κατά τόπους προσκυνήματα της Μεγαλόχαρης

Στους δρόμους της Κρήτης βρίσκεται ήδη  σύσσωμο το προσωπικό των τμημάτων Τροχαίας, αλλά και του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, διενεργώντας συστηματικούς ελέγχους με αφορμή την έξοδο των εκδρομέων για τον Δεκαπενταύγουστο. 

Οι αστυνομικοί και από τις τέσσερις Διευθύνσεις της Κρήτης, με την βοήθεια του υλικοτεχνικού εξοπλισμού που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ., θα καταβάλλουν προσπάθειες ώστε και αυτή η έξοδος των εκδρομέων να κυλήσει ομαλά και να είναι αναίμακτη.

Τα απανωτά τροχαία ατυχήματα που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα στην Κρήτη, κάποια από τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές στην άσφαλτο, αλλά και να τραυματιστούν σοβαρά κάποιοι συνάνθρωποι μας, έχουν οδηγήσει τις αρχές του νησιού στην αυστηροποίηση των μέτρων οδικής ασφάλειας. 

Ήδη η γενική αστυνομική διεύθυνση περιφέρειας Κρήτης έχει καταρτίσει το δικό της σχέδιο δράσης, το οποίο προβλέπει την επιτήρηση του ΒΟΑΚ, αλλά και του οδικού επαρχιακού δικτύου της Κρήτης, που θα κατακλυστούν από χιλιάδες οχήματα, ντόπιων και επισκεπτών, με αφορμή το «Πάσχα» του καλοκαιριού που προσφέρεται κυρίως για οικογενειακές συναθροίσεις.

 Φέτος, στο επίκεντρο των αστυνομικών δυνάμεων θα βρεθούν ειδικότερα τα Χανιά και το Ηράκλειο, στα οποία ισχύουν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας, καθώς απαγορεύεται η κυκλοφορία από τη 1 τα ξημερώματα έως και τις 6 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, όπως επίσης απαγορεύεται καθ’ όλο το 24ωρο και η μουσική στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο, αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι και στο Ρέθυμνο, αλλά και στο Λασίθι ως προς την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News