ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τους εργαζόμενους του τουρισμού

Κρήτη
ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τους εργαζόμενους του τουρισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας που αναπτύσσει αυτή την περίοδο εξέδωσε ανακοίνωση που απευθύνεται στους χιλιάδες εργαζόμενους, ξενοδοχοϋπάλληλους, επισιτιστές, εμποροϋπάλληλους, υπάλληλους τουριστικών γραφείων, αεροδρομίων, ξεναγούς, οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ καθώς και τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικροεπιχειρηματίες στον κλάδο των καταλυμάτων, της εστίασης και όλων των άλλων κλάδων που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και αγώνα σε αυτούς που συναντηθήκαμε τους προηγούμενους μήνες σε σημαντικές μάχες. Και ιδιαίτερα σε όσους γνώρισαν το Κόμμα αυτό το τελευταίο διάστημα, ήρθαν σε επαφή με τις θέσεις και τη δράση του, να μάθουν από το ΚΚΕ τι λέει το ΚΚΕ.

Ταυτόχρονα η ΕΠ Κρήτης θα πραγματοποιήσει τις επόμενες μέρες πλατύ πολιτικό άνοιγμα. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν:

Σήμερα Παρασκευή 13/8 το πρωί περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στις επισιτιστικές και τουριστικές επιχειρήσεις στον Πλατανιά Χανίων και το απόγευμα στις επισιτιστικές και τουριστικές επιχειρήσεις στην Αγία Μαρίνα Χανίων, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Οικονομόπουλο, μέλος της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 14/8 περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στις επισιτιστικές και τουριστικές επιχειρήσεις στο λιμένα Χερσονήσου και στην Άνω Χερσόνησο, με επικεφαλής την Ποθητού Γιάννα, μέλος της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 15/8 περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στις επισιτιστικές και τουριστικές επιχειρήσεις στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, με επικεφαλής τον Μπανάκο Γιώργο, στέλεχος του ΚΚΕ.

Την Τρίτη 17/8 περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στις επισιτιστικές και τουριστικές επιχειρήσεις στο Πάνορμο Ρεθύμνου, με επικεφαλής την Σκυβαλάκη Ρένα, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΟ Κρήτης:

 «(….) Καταγγέλλουμε την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας, με τελευταία πράξη την επιβολή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και την προώθηση του διχασμού μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Αποθεώνει με αυτόν τον τρόπο την ατομική ευθύνη για να κρύψει τη κρατική ευθύνη για τη διαχείριση και τις τραγικές ελλείψεις του συστήματος Υγείας! Ενώ δεν πάρθηκε ούτε ένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το άνοιγμα οικονομικών δραστηριοτήτων, ιδίως του τουρισμού και της εστίασης, με βάση τα πρωτόκολλα - λάστιχο που εξυπηρετούν τα κέρδη των ομίλων του τουρισμού και των μεταφορών οδηγούν στην αύξηση των κρουσμάτων και μεταξύ εργαζομένων σε ξενοδοχεία και αεροδρόμια της Κρήτης.

 (…) Αντί για την προστασία του εισοδήματος των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, η κυβέρνηση επιδοτεί με δισεκατομμύρια τους ξενοδοχειακούς -τουριστικούς ομίλους και τις αεροπορικές εταιρίες! Επιδότησε αυτούς που τα  προηγούμενα 7 χρόνια της καπιταλιστικής ανάπτυξης  εισέπραξαν πάνω από 22 δις €, με μόλις ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτά να αποτελούν τις απολαβές των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των υπολοίπων εργαζομένων στον τουρισμό.

Με το «σούπερ μνημόνιο», που προϋποθέτει το άνοιγμα της κάνουλας του περιβόητου Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, οι εργαζόμενοι τώρα στην κρίση καλούνται να επιδοτήσουν τη χασούρα  από τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων μέσω της έντασης των αντιλαϊκών μέτρων. Αυτή είναι η πολιτική που στηρίζουν και με τα δύο χέρια η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τα υπόλοιπα κόμματα – «δορυφόροι» τους.

Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά πως το αφήγημα περί «ανάπτυξης για όλους» της ΝΔ, όπως και η "δίκαιη ανάπτυξη" του ΣΥΡΙΖΑ, η πολυδιαφημισμένη «εξωστρέφεια» της οικονομίας που στηρίζουν και οι δύο, αφήνουν απροστάτευτους και στο έλεος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες!

(…) Το ΚΚΕ απευθύνει σε όλους τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους του τουρισμού κάλεσμα αγώνα και συμπόρευσης !

Το ΚΚΕ Έδωσε όλες τους τις δυνάμεις ώστε από την πρώτη στιγμή να προταχτούν διεκδικήσεις για μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος! Συνέβαλε όχι μόνο να μην κυριαρχήσουν ο φόβος και η απογοήτευση, αλλά και να καθυστερήσουν μέτρα, να εμποδιστούν στην πράξη άδικοι νόμοι. Πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, δύναμη σύγκρουσης, αλλά και διεξόδου από τη σημερινή ζοφερή κατάσταση, είναι μόνο το ΚΚΕ!

Τώρα είναι η ώρα να ενισχυθεί η πάλη για ουσιαστικά μέτρα που να προστατεύουν εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους:

- Για ουσιαστικά μέτρα προστασίας όλων των ανέργων και των οικογενειών τους.

- Για αξιοπρεπές εισόδημα για όλους τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους,

-Για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα κατοχυρώνει σταθερό ωράριο, 7ωρο-5νθήμερο-35ώρο για όλους τους εργαζόμενους με δύο ρεπό τη βδομάδα και αυξήσεις στους μισθούς. Με κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, με επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών συμβάσεων και κατάργηση κάθε αντεργατικής διευθέτησης του χρόνου εργασίας και των δεκάδων ελαστικών σχέσεων εργασίας,

- Για την προστασία εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων απέναντι σε κράτος-τράπεζες-οργανισμούς από πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος, νερού, τηλεφώνου κτλ.

- Για πάγωμα και κούρεμα χρεών προς τράπεζες κράτος και εφορία των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και στήριξη του εισοδήματος για την επιβίωση όσων διατηρούν κλειστές τις επιχειρήσεις τους ή παρουσιάζουν μειωμένο τζίρο».

- Για  όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα ασφαλή εμβόλια, με εξαντλητική ενημέρωση και απαντήσεις στα υπαρκτά ερωτήματα, με σοβαρή εμβολιαστική εκστρατεία. Πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού.

Με το ΚΚΕ στην αντεπίθεση για τη ζωή που μας αξίζει !

Μόνο ένα δυνατό ΚΚΕ κι ένα ισχυρό εργατικό κίνημα σε συμμαχία με τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες μπορούν να αντιπαλέψουν και υπό ορισμένες προϋποθέσεις να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, να ανοίξουν τον δρόμο της αντεπίθεσης, των μεγάλων αναμετρήσεων και των μεγάλων ανατροπών για την ανάπτυξη προς όφελος του λαού!»

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News