Γυναικοκτονία – Πάνορμο: Τη σκότωσε μπροστά στα μάτια της κόρης της

Κρήτη
Γυναικοκτονία – Πάνορμο: Τη σκότωσε μπροστά στα μάτια της κόρης της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέμα χρόνου η έκδοση εντάλματος σύλληψης του 49χρονου, που παραμένει στη ΜΕΘ του Βενιζελείου

Τη δικαστική οδό αναμένεται να πάρει τις επόμενες ώρες η υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 47χρονης γυναίκας στο Πάνορμο, καθώς θεωρείται θέμα χρόνου να ασκηθεί ποινική δίωξη και να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 49χρονου επιχειρηματία, που εξακολουθεί να δίνει τη δική του μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Στο μεταξύ, ανάμεσα στους ανθρώπους που τις τελευταίες ώρες πέρασαν το κατώφλι της Ασφάλειας Ρεθύμνου για να καταθέσουν είναι και η νεαρή κόρη του θύματος, που φέρεται να ήταν εντός του καταστήματος της μητέρας της την ώρα του μακελειού, και η οποία, αν και δεν πρόλαβε να αντιληφθεί τι ακριβώς συνέβη, φέρεται να είδε - αμέσως μετά τη φασαρία που άκουσε - τη μητέρα της αιμόφυρτη στο πάτωμα.

Παραμένει στη ΜΕΘ

Αναλυτικότερα, θέμα χρόνου θεωρείται πλέον από τις αστυνομικές Αρχές του Ρεθύμνου η έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον 49χρονο επιχειρηματία από το Πάνορμο, που κατηγορείται ότι πυροβόλησε δύο φορές και μάλιστα πισώπλατα τη 47χρονη γυναίκα, που έπεσε νεκρή μέσα στο κατάστημά της λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της περασμένης Κυριακής.

Πρόκειται για μια τυπική διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί, με το σκεπτικό ότι σήμερα λήγει το χρονικό διάστημα της κράτησής του στο πλαίσιο του αυτοφώρου, παρά το γεγονός ότι δε συντρέχει λόγος εξαφάνισης του άνδρα, αφού παραμένει βαριά τραυματισμένος και διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Ο 49χρονος αναμένεται να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας. Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμάται ότι ακόμα και τις επόμενες ώρες θα διαβιβάσουν στον εισαγγελέα Ρεθύμνου τη δικογραφία - ώστε να εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή - ενώ θεωρείται πολύ πιθανό να ανοίξει ένας νέος κύκλος καταθέσεων, όταν πλέον η υπόθεση θα φτάσει στο στάδιο της κύριας ανάκρισης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της “ΚΡΗΤΗ TV”, μέχρι και χθες το μεσημέρι είχαν περάσει το κατώφλι της Ασφάλειας αρκετοί συγγενείς και των δύο πλευρών, αυτόπτες μάρτυρες, καθώς και άλλα πρόσωπα που γνωρίζουν κάτι σχετικό για τις όποιες σχέσεις είχαν θήτης και θύμα, που ήταν και οι δύο επιχειρηματίες και μάλιστα τα καταστήματά τους βρίσκονται το ένα ακριβώς απέναντι από το άλλο.

Βασικός μάρτυρας

Ανάμεσα στους βασικούς μάρτυρες φέρεται να είναι και η νεαρή κόρη του θύματος, η οποία επίσης φέρεται να ήταν εντός του καταστήματος της μητέρας της την ώρα του μακελειού. Το νεαρό κορίτσι, που έχει ήδη καταθέσει στις Αρχές, φέρεται να υποστήριξε πως δεν πρόλαβε να δει πολλά πράγματα, δεδομένου ότι ήταν απασχολημένη, ωστόσο, όταν άκουσε τη φασαρία, φέρεται να είδε τον 49χρονο να φεύγει από το κατάστημα και τη μητέρα της πεσμένη στο πάτωμα.

Αναζητούν τα κίνητρα του οι αρχές  - Ξεσκονίζουν” το ποινικό του παρελθόν

Και μπορεί η υπόθεση να εξακολουθεί να στρέφει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, κυρίως για την αγριότητα της πράξης, ωστόσο δεν έχει προς το παρόν διευκρινιστεί το κίνητρο που όπλισε το χέρι του 49χρονου, που λίγο μετά την πράξη του επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του, στρέφοντας την ίδια κυνηγετική καραμπίνα προς το πρόσωπό του.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι Αρχές, πέρα από το προφίλ του, που έχει ήδη τεθεί στο “μικροσκόπιό” τους, έχουν “ξεσκονίσει” και το ποινικό του παρελθόν, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ. στο Ρέθυμνο, αφού στο παρελθόν είχε συλληφθεί επειδή πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν νεαρό τουρίστα έπειτα από διαπληκτισμό που είχαν, ενώ επίσης είχε εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα μια αλλοδαπή γυναίκα.

Σε ό,τι αφορά δε την πορεία της υγείας του, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν κινδυνεύει η ζωή του από τα βαριά τραύματα που φέρει στο πρόσωπο, ωστόσο παραμένει διασωληνωμένος και φυσικά σε καταστολή στη ΜΕΘ του Βενιζελείου, με τα επόμενα 24ωρα να χαρακτηρίζονται κρίσιμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News