Πάνορμο - Γυναικοκτονία: Σοκ από την εν ψυχρώ εκτέλεση - Νεκρική σιγή στην περιοχή

Κρήτη
Πάνορμο - Γυναικοκτονία: Σοκ από την εν ψυχρώ εκτέλεση - Νεκρική σιγή στην περιοχή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου ο δράστης

Σαν βόμβα μεγατόνων έπεσε στην μικρή κοινωνία του Πανόρμου η ασύλληπτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε χθες το απόγευμα στο τουριστικό θέρετρο του Ρεθύμνου, με θύμα μια 47χρονη γυναίκα που διέμενε στο Ρουμελί και φερόμενο ως δράστη έναν 49χρονο κάτοικο της ευρύτερης περιοχής του Μυλοποτάμου. 

Σήμερα, σχεδόν ένα 24ωρο μετά, στην περιοχή επικρατεί νεκρική σιγή με τους κατοίκους του Πανόρμου να μην μπορούν ακόμα να πιστέψουν τις σκηνές αλλοφροσύνης που εκτυλίχθηκαν αργά χθες το απόγευμα στην περιοχή, ενώ επίσης δεν μπορούν να εξηγήσουν τι ήταν αυτό που χώριζε τους δύο τουριστικούς επιχειρηματίες και γείτονες για τους οποίους μόνο καλά λόγια έχουν να πουν. 

Η 47χρονη -που ήταν μητέρα τριών παιδιών- διατηρούσε επιχείρηση ακριβώς απέναντι από την τουριστική επιχείρηση του 49χρονου, ενώ σύμφωνα με τις αρχές ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί τα ακριβή κίνητρα της άγριας δολοφονίας. 

Με βάση τα πρώτα στοιχεία των αρχών, ο 49χρονος φέρεται λίγο μετά τις 7 το βράδυ να έφτασε με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του μπροστά από το κατάστημα της γυναίκας. Με γρήγορες κινήσεις ο άνδρας κατεβαίνει από το αυτοκίνητο, παίρνει από το πορτ μπαγκάζ μια κυνηγετική καραμπίνα και αμίλητος μπαίνει στο κατάστημα της 47χρονης, στο οποίο εκείνη την στιγμή υπήρχαν και πελάτες. 

Την σημαδεύει και την πυροβολεί δύο φορές πισώπλατα, ενώ στην συνέχεια βγαίνει από το κατάστημα, βάζει το όπλο στο πορτ μπαγκαζ και πατώντας τέρμα το γκάζι εξαφανίζεται. Στην περιοχή επικρατεί πανικός, καθώς στο άκουσμα των πυροβολισμών κάτοικοι και παραθεριστές τρέχουν να κρυφτούν. Η γυναίκα σωριάζεται αιμόφυρτη, ενώ ένας ακόμα 27χρονος τουρίστας από την Αυστρία, που βρισκόταν στο σημείο τραυματίζεται από τα σκάγια στο χέρι. 

Σε χρόνο ρεκόρ όπως φαίνεται στο ερασιτεχνικό βίντεο που εξασφάλισε η ΚΡΗΤΗ TV, στο σημείο φτάνουν δυνάμεις της ΕΛΑΣ που ζώνουν την περιοχή, όπως και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που μεταφέρουν τους τραυματίες στο νοσοκομείο. Οι διασώστες καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν την γυναίκα στην ζωή, η οποία όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα στο νοσοκομείο να διαπιστωθεί ο θάνατος της. Ενώ στον 27χρονο τουρίστα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην χειρουργική κλινική. 

Άνδρες των διωκτικών αρχών, γνωρίζοντας την ταυτότητα του 49χρονου τον αναζήτησαν μέχρι που τον βρήκαν αιμόφυρτο σε κατάλυμα της οικογένειας σε άλλο χωριό. Ο άνδρας είχε ήδη στρέψει το ίδιο όπλο με το οποίο εκτέλεσε την γυναίκα προς το πρόσωπο του πατώντας την σκανδάλη. 

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να δίνουν μέχρι τη 1 τα ξημερώματα μάχη για να τον σταθεροποιήσουν και να τον κρατήσουν στην ζωή. Μάλιστα εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασής του διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στην διάρκεια της νύχτας στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου, στο οποίο νωρίς σήμερα το πρωί, ολοκληρώθηκε η πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο σπλαχνικό κρανίο και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Κώστας Τερζάκης, νοσηλεύεται στην εντατική μετά την  πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο σπλαχνικό κρανίο, στο οποίο βρέθηκαν και σκάγια, εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και εφόσον δεν παρέλθει τουλάχιστον ένα 48ωρο, δεν μπορεί να μιλήσει κανείς με ασφάλεια για την εξέλιξη της υγείας του».

Ο ασθενής παραμένει διασωληνωμένος στην ΜΕΘ με τους θεράποντες ιατρούς να τονίζουν πως εάν δεν περάσουν τα δύο πρώτα κρίσιμα 24ωρα, δεν μπορούν να είναι ακόμα σε θέση να γνωρίζουν εάν έχει διαφύγει τελικά τον κίνδυνο ή όχι. 

Νέος κύκλος καταθέσεων

Σίγουρο πάντως θεωρείται πως αν καταφέρει να κερδίσει αυτή την μάχη, θα απαιτηθούν αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις μέχρις ότου να αποκατασταθεί το πρόσωπο του και φυσικά οι λειτουργίες των ζωτικών οργάνων του προσώπου. 

Στο μεταξύ, ένας νέος κύκλος καταθέσεων αναμένεται να ανοίξει από αύριο κιόλας για τις αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου και συγκεκριμένα για την υποδιεύθυνση Ασφαλείας, καθώς οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση προτίμησαν να αφήσουν χρόνο στα μέλη της οικογένεια της 47χρονης για να αποχαιρετήσουν τον άνθρωπο τους και εν συνεχεία, δηλαδή, από αύριο κιόλας να κληθούν για καταθέσεις, με στόχο να δοθούν οι απαντήσεις που και η ίδια η οικογένεια ζητά για τα κίνητρα που όπλισαν το χέρι του φερόμενου ως δράστη. 

Μάλιστα ένας από τους βασικούς μάρτυρες στην υπόθεση, πέρα φυσικά από τον ίδιο τον 49χρονο -που είναι και ο μοναδικός που κρατά το κλειδί για την εξιχνίαση της υπόθεσης- είναι ο 27χρονος Αυστριακός που όπως αποδείχτηκε βρέθηκε την λάθος στιγμή, στο λάθος σημείο. Και έτσι τώρα αντί να απολαμβάνει ξέγνοιστα τις διακοπές του στο τόπο μας, νοσηλεύεται ευτυχώς με ελαφρύ τραύμα στο χέρι στην χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Ωστόσο, το σοκ που έχει υποστεί είναι μεγάλο, καθώς όλα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια του και μάλιστα δέχτηκε και στο σώμα του τα σκάγια από τους πυροβολισμούς που αφαίρεσαν τη ζωή της γυναίκας.

Η οργή των σσυγγενών

Ωστόσο, συγγενικά και φιλικά πρόσωπα της άτυχης γυναίκας, φέρεται να ξέσπασαν την οργή τους στο κατάστημα του 49χρονου, το οποίο έχει υποστεί φθορές. 

Και ενώ το απόγευμα παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος στο Πέραμα Μυλοποτάμου, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, οι αρχές πλέον έχουν στα χέρια τους το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των γύρω καταστημάτων αλλά και από τα καταστήματα των δύο «πρωταγωνιστών», την ίδια στιγμή που τις επόμενες ώρες θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις μέλη και συγγενικά πρόσωπα των δύο οικογενειών, με σκοπό να ξετυλιχθεί το κουβάρι της ιστορίας, να διευκρινιστούν όλα όσα μεσολάβησαν μεταξύ των δύο πριν από την στιγμή που ο 49χρονος φέρεται να πάτησε την σκανδάλη εναντίον της γυναίκας. 

Ανδρέας Ξανθός: «Δεν είναι πια «μεμονωμένο γεγονός»

Η υπόθεση της 47χρονης Σταυρούλας είναι η 8η κατά σειρά γυναικοκτονία που συγκλονίζει από τον Γενάρη μέχρι και σήμερα την χώρα. 

Κάτι το οποίο σχολιάζεται ποικιλοτρόπως και μάλιστα όπως ανέφερε μεταξύ άλλων σε παρέμβαση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ρεθύμνου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Ανδρέας Ξανθός, «δεν είναι πια «μεμονωμένο γεγονός». Είναι νοσηρό κοινωνικό φαινόμενο, μια θανάσιμη παθογένεια και μια νέα μορφή εγκληματικότητας, με την οποία οφείλουμε σαν οργανωμένη Κοινωνία και Πολιτεία να αναμετρηθούμε». «Είναι υπόθεση ισοτιμίας, σεβασμού δικαιωμάτων και ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου», καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News