Καλογέροι Ιεράπετρας: Νεκρός από κορωνοϊό ηλικιωμένος – 8 κάτοικοι θετικοί και μία νοσηλεύτρια

Κρήτη
Καλογέροι Ιεράπετρας: Νεκρός από κορωνοϊό ηλικιωμένος – 8 κάτοικοι θετικοί και μία νοσηλεύτρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φόβοι για διασπορά του ιού στο χωριό Καλογέρους

Ανησυχία και προβληματισμός έχει προκύψει στο χωριό Καλογέροι στην Ιεράπετρα μετά την εμφάνιση 8 συνολικά κρουσμάτων σε ηλικιωμένους εκ των οποίων ο ένας δεν τα κατάφερε.

Αναλυτικότερα, ένας ηλικιωμένος που είχε μεταφερθεί μαζί με δύο ακόμη άτομα επίσης ηλικιωμένους, από το συγκεκριμένο χωριό, στο νοσοκομείο, έχοντας και οι τρεις προηγουμένως  διαγνωστεί θετικοί στον ιό, κατέληξε.

Ο άτυχος άνδρας που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, μεταφέρθηκε με πυρετό στο νοσοκομείο, όμως ο οργανισμός του δεν άντεξε  και εξέπνευσε ενώ οι άλλοι δύο ηλικιωμένοι νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση στην κλινική covid.

«Λυπάμαι πάρα πολύ για τον άνθρωπο που έφυγε. Τους ανθρώπους τους αγαπάμε τους φροντιζουμε και δινουμε τον καλύτερο μας εαυτο», αναφέρει στο neakriti.gr η κ. Ευγενία Ακαμοτάκη, ιδιοκτήτρια της εταιρείας υπηρεσιών φροντίδας ηλικιωμένων στο χωριό Καλογέροι.

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα εντοπίστηκε θετική μια νοσηλεύτρια που είναι εργαζόμενη στην εταιρεία υπηρεσιών φροντίδας ηλικιωμένων στο χωριό Καλογέροι και άμεσα ξεκίνησε διαδικασία της ιχνηλάτησης σε όλους τους κατοίκους αλλά και στο προσωπικό της εταιρείας ενώ η νοσηλεύτρια παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι της .

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr η κ. Ευγενία Ακαμοτάκη, ιδιοκτήτρια της εταιρείας, για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο ΕΟΔΥ ενώ υγειονομικοί έσπευσαν στο χωριό προκειμένου να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ, οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι κάτοικοι του χωριού, που αριθμούν περίπου 30 άτομα .

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, από τους οποίους 5 βγήκαν θετικοί στον ιό και έχουν απομονωθεί, ενώ από τους εργαζόμενους στη συγκεκριμένη εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες στους ηλικιωμένους, αν και είναι όλοι εμβολιασμένοι, ένας ακόμη εργαζόμενος πιθανότατα να έχει προσβληθεί και βρίσκεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων από το μοριακό τεστ.

«Έχουμε μιλήσει με τον ΕΟΔΥ μετέβη γιατρός από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας με εντολή του διοικητή , έγιναν rapid test και μοριακά , το προσωπικό είναι καθαρό ελέγχθηκε όλο εκτός από τη μια νοσηλεύτρια  που είναι θετική και ένας ακόμη εργαζόμενος που βγήκε θετικός στο self test, ενώ σήμερα έκανε το μοριακό και αναμένουμε το απόγευμα τα αποτελέσματα. Αναφορικά με τους κατοίκους 5 άτομα βρέθηκαν θετικά τα οποία έχουν απομονωθεί σε ένα σπίτι, είναι καλά στην υγεία τους, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του  ΕΟΔΥ και μπαίνουν συγκεκριμένα άτομα που τους παρέχουν την φροντίδα με ειδικές στολές, ότι λέει το «γράμμα» του νόμου και ο ΕΟΔΥ», αναφέρει στο neakriti .gr η κ. Αναποτάκη.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News