Κρήτη

Θλίψη για τον θάνατο του Γιάννη Μαρή

Συλλυπητήρια ανακοίνωσή από τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννη Κουράκη

«Τα Λιβάδια, αλλα και οι φίλοι των Λιβαδιωτών, αποχαιρετούμε σήμερα, ένα γνήσιο τέκνο της περιοχής, τον αγαπητό σε όλους Γιάννη Γεωργίου Μαρή ή Κατσιά, η απώλεια του οποίου προκαλεί ιδιαίτερη θλίψη σε όσους είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε.

Προερχόμενος από τη μεγάλη οικογένεια των Μαρήδων, ο Γιάννης ήταν γόνος πολύτεκνης οικογένειας.

Ζυμώθηκε από μικρός με τις αρχές και τις παραδόσεις του τόπου του. Έπλασε το χαρακτήρα του, επηρεασμένος από τις ιστορικές καταβολές και το δυναμισμό των ανθρώπων που τον περιέβαλαν.

Όταν, το δραματικό καλοκαίρι του 1974, υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, είχε την τιμή και την ευκαιρία να ακολουθήσει με ενθουσιασμό την αποστολή των ηρωικών καταδρομέων που, υπό την ηγεσία του αξιωματικού  Βασίλη Μανουρά, μεταφέρθηκαν και πολέμησαν στην Κύπρο, όπου πρόσφεραν ανεκτίμητες υπηρεσίες.

Εκεί, ο Γιάννης Μαρής έδωσε σαφή δείγματα του πατριωτισμού αλλά και του δυναμισμού που τον διέκρινε ως γνήσιος Κρητικός .

Πολέμησε με ηρωισμό και αυτοθυσία και έγραψε κι αυτός τη δική του σελίδα στην εθνική προσφορά της οικογένειας του.

Για την προσφορά του στον Ελληνισμό και την πατρίδα τιμήθηκε με δυο μετάλλια: του Αναμνηστικού Μεταλλίου Πολέμου και εκείνο του Αριστείου Ανδραγαθίας.

Δεν διακρίθηκε όμως μόνο στα πεδία των μαχών.

Ο Γιάννης Μαρής ξεχώρισε και στους καθημερινούς αγώνες της ζωής, με την εργατικότητα, τη δημιουργικότητα και την εντιμότητα του.

Η οικογένεια του, και ιδιαίτερα ο συντετριμμένος σήμερα πατέρας του, έχουν κάθε λόγο να είναι υπερήφανοι για την πορεία του προσφιλούς μας Γιάννη στη ζωή.

 Και οι πολυπληθείς φίλοι του δικαιολογημένα αισθανόμαστε το κενό που αφήνει η πρόωρη απώλεια του. 

Ας είναι ελαφρύ το λιβαδιώτικο χώμα που σε λίγο θα τον σκεπάσει.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια