Κρήτη: Με πληρότητες έως και 100% τα ξενοδοχεία τον Αύγουστο

Κρήτη
Κρήτη: Με πληρότητες έως και 100% τα ξενοδοχεία τον Αύγουστο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με εκτίναξη σε αφίξεις τουριστών έκλεισε ο Ιούλιος

Ούτε οι ημέρες καύσωνα δεν περιορίζουν το κύμα των τουριστών που κατακλύζει καθημερινά τους δρόμους της πόλης.

Ενδεικτική αυτής της εικόνας είναι η εκτόξευση που σημειώθηκε στις αφίξεις το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία της ΥΠΑ, τα αεροδρόμια των νησιών, των ναυαρχίδων του τουρισμού, που μέσα σε αυτά εντάσσονται του Ηρακλείου και των Χανίων, παρουσιάζουν μια αύξηση τη τάξεως του 140% σε σύγκριση με το 2020, ενώ φτάνει και το 75% της χρονιά ρεκόρ του 2019.

Εξίσου «θετικές» είναι και οι ημέρες του Αυγούστου για τα ξενοδοχεία του νησιού, με τις πληρότητες να φτάνουν έως και το 100%, με την εικόνα να θυμίζει κάτι από μέρες προ – κορωνοϊού. 

Ενώ, οι οιωνοί μιλούν για έναν άκρως ενθαρρυντικό Σεπτέμβριο, ο οποίος έχει δείξει ήδη από την αρχή της τουριστικής σεζόν τα πρώτα δείγματα γραφής, με τους ξενοδόχους να κάνουν λόγο για αριθμό κρατήσεων που ξεπερνούν εκείνον του 2019. 

 Η αισιοδοξία ωστόσο παραμένει συγκρατημένη στους κόλπους των τουριστικών παραγόντων, με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας να εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Λοιμώξεων, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί της Ελλάδας, που μέσα σε αυτούς εντάσσεται και η Κρήτη, βρίσκονται ήδη στο βαθύ κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη, γεγονός που αναθεωρεί τα ταξιδιωτικά κριτήρια και τους περιορισμούς για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Ενώ, 16 νέους προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, πρόσθεσαν στο «πολύ υψηλό» επίπεδου κινδύνου τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, δημιουργώντας ανησυχία και προβληματισμό και για τις τουριστικές ροές από τις ΗΠΑ.

Φωτογραφία: unsplash
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News