Σύλλογος Φυσικών Κρήτης: «Μόνιμες προσλήψεις όπου νάναι, ότι νάναι!»

Κρήτη
Σύλλογος Φυσικών Κρήτης: «Μόνιμες προσλήψεις όπου νάναι, ότι νάναι!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θέμα προέκυψε μετά την ανακοίνωση των μόνιμων προσλήψεων εκπαιδευτικών, από το υπουργείο Παιδείας, το προηγούμενο διάστημα

Σε ανακοίνωση προχώρησε ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης για τις κενές οργανικές θέσεις Φυσικών στο νομό Ηράκλειου, ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει το θέμα των μόνιμων προσλήψεων ακόμη και αυτή την στιγμή.

"Το Υπουργείο Παιδείας,  αδιαφόρησε  στις επισημάνσεις μας και θεώρησε πολύ λογικό να μη δώσει καμία θέση στο νομό Ηρακλείου για Φυσικούς ενώ ο πίνακας κενών οργανικών θέσεων που ανακοίνωσε το ΠΥΣΔΕ Ηρακλείου, όπως προκύπτει από την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ηρακλείου, αφορούν σε 6 κενές οργανικές θέσεις Φυσικών και 11 Βιολόγων! Όμως οι οργανικές θέσεις Βιολόγων που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας είναι τελικά 21 ενώ των Φυσικών μηδέν!!! "τονίζεται μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά τι αναφέρεται στην ανακοίνωση

«Μόνιμες προσλήψεις  όπου νάναι, ότι νάναι!»

Το Υπουργείο Παιδείας, παρά τις εκκλήσεις μας, δεν προχώρησε σε καμία αιτιολόγηση των κατανομών των μονίμων προσλήψεων, αδιαφόρησε  στις επισημάνσεις μας και θεώρησε πολύ λογικό να μη δώσει καμία θέση στο νομό Ηρακλείου για Φυσικούς ενώ ο πίνακας κενών οργανικών θέσεων που ανακοίνωσε το ΠΥΣΔΕ Ηρακλείου με την  13/12-05-2021 Πράξη του, όπως προκύπτει από την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ηρακλείου  (http://dide.ira.sch.gr/new/apospasis/pysde210513b/) , διαπίστωσε και ανακοίνωσε 6 κενές οργανικές θέσεις Φυσικών και 11 Βιολόγων! Όμως οι οργανικές θέσεις Βιολόγων που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας είναι τελικά 21 ενώ των Φυσικών μηδέν!!!

 Το Υπουργείο αδιαφορεί για τις αποφάσεις των υπηρεσιακών του οργάνων σε τέτοιο βαθμό ώστε να εκθέτει τα ίδια του τα όργανα (ΠΥΣΔΕ) και ταυτόχρονα να δημιουργεί εκπαιδευτικά προβλήματα τόσο άμεσα όσο και σε βάθος χρόνου, αφού οι Βιολόγοι θα κληθούν να διδάξουν Φυσική. Όπως φαίνεται το Υπουργείο Παιδείας αγνοεί ότι στα βιολογικά τμήματα των Πανεπιστημίων η Φυσική διδάσκεται το πολύ  για  ένα εξάμηνο (κατά μέσο όρο 40 ώρες συνολικά). Φέρνει λοιπόν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους Βιολόγους που θα διορίσει στο νομό Ηρακλείου διότι θα κληθούν να διδάξουν Φυσική, αφού οι ώρες Βιολογίας έχουν ήδη υπερκαλυφθεί.

Ακόμα σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι οι μαθητές δεν θα διδαχθούν τη Φυσική όπως αρμόζει για την κατανόησή της.  

Μόνο απροσμέτρητη άγνοια θα μπορούσε να οδηγήσει σε τόσο λανθασμένες κατανομές αφού δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι αυτές είναι αποτέλεσμα ευνοϊκής, από οικονομική άποψη, μεταχείρισης κάποιας ή κάποιων ειδικοτήτων, εις βάρος των μαθητών.

Κυρία Υπουργέ διορθώστε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από το Υπουργείο σας έστω και την ύστατη στιγμή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News