Κρήτη

Φωτιά στο Γιόφυρο σε απόσταση αναπνοής από πρατήριο καυσίμων

Βίντεο και φωτογραφίες - Συναγερμός στην πυροσβεστική

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής, στην περιοχή του Γιόφυρου.

Για το συμβάν ενημερώθηκε η πυροσβεστική που έσπευσε  τάχιστα στο σημείο ενώ υπήρξε εξαρχής και ισχυρη δύναμη της αστυνομίας.

Γύρω στις 12 το μεσημέρι η φωτιά είχε περιοριστεί και δεν εγκυμονούσε πλέον κίνδυνο επέκτασης.

Ο Διοικητής Πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης κ. Μπουντουράκης νωρίς το μεσημέρι ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική στις 11.05 το πρωί για πυρκαγιά σε μάντρα ανταλλακτικών. Η πυρκαγιά κατά την άφιξη των πυροσβεστικών οχημάτων ήταν σε πλήρη εξέλιξη όμως λόγω της μεγάλης και έγκαιρης κινητοποίησης, καταφέραμε και την περιορίσαμε στο συγκεκριμένο χώρο, χωρίς να επεκταθεί σε παρακείμενα κτήρια.

Συγκεκριμένα  στην εν λόγω πυρκαγιά έλαβαν μέρος 9 πυροσβεστικά οχήματα, 5 βοηθητικά, και συνολικά 40 πυροσβέστες.

Αυτή τη στιγμή είμαστε στο στάδιο της αποκάθαρσης, δεν εγκυμονεί ουδείς κίνδυνος και θα παραμείνουν εδώ πυροσβεστικές δυνάμεις για όσο χρειαστεί».

Σε ερώτηση τι θα γινόταν αν η φωτιά είχε περάσει στο παρακείμενο πρατήριο υγρών καυσίμων, ο κ. Μπουντουράκης υποστήριξε ότι χάρη στην έγκαιρη και μεγάλη κινητοποίηση  , περιορίστηκε το κακό.

Νωρίτερα μαύροι καπνοί είχαν καλύψει την περιοχή ενώ σημαντική εξαρχής ήταν και η συμβολή πολιτών στον τόπου του συμβάντος όπου να σημειωθεί, είχαν αναπτυχθεί πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες  η φωτιά εκδηλώθηκε σε επιχείρηση ανταλλακτικών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων διπλά σε πρατήριο  υγρών καυσίμων ενώ ξεκίνησε από καλαμιές στην άκρη του δρόμου και γρήγορα επεκτάθηκε στο χώρο επιχείρησης όπου μάλιστα ακούγονταν συνεχώς εκρήξεις ενώ η μυρωδιά του καπνού ήταν πολύ έντονη. 

Πολίτες με  πυροσβεστήρες και λαστιχα καταφεραν να  περιορίσουν τις φλόγες μέχρι να φθάσει η πυροσβεστική καθώς επρόκειτο  για εξαιρετικά επίκινδυνη φωτιά σε απόσταση αναπνοής από πρατήριο που, ωστόσο, είχαν  ζωσει πυροσβεστικά οχήματα, καταφθάνοντας συνεχώς και άλλα στο Γιόφυρο καθώς η κατασταση ήταν εξαιρετικά κρίσιμή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έγκυρες πληροφορίες, γύρω στις 12 το μεσημέρι,  η φωτιά περιόριστηκε και δεν κατάφερε ν' απειλήσει το πρατήριο υγρών καυσίμων.

Στο σημείο έσπευσαν 9 πυροσβεστικά οχήματα με 40 άνδρες,  ένα πεζοπόρο τμήμα και συνέδραμε και ένα όχημα της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργεί προανάκριση, το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ στο χώρο που εκδηλώθηκε παραμένουν δυνάμεις για το ενδεχόμενο τυχόν αναφλέξεων.

Επίσης να σημειωθεί ότι σήμερα είναι μία "δύσκολη" μέρα για την Κρήτη, τόσο εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των ακραίων καιρικών συνθηκών, όσο και εξαιτίας του υψηλού κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς σύμφωνα και με την Πολιτική Προστασία. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια