Η βία έγινε η «νέα ρουτίνα» στην Κρήτη;

Κρήτη
Η βία έγινε η «νέα ρουτίνα» στην Κρήτη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απανωτά κρούσματα ξυλοδαρμών προκαλούν προβληματισμό στο νησί

Έντονη ανησυχία προκαλούν στην τοπική κοινωνία της Κρήτης τα απανωτά κρούσματα ωμής βίας που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες.

Είτε πρόκειται για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, είτε έχουμε να κάνουμε με κάποιο περιστατικό κλοπής ή επίλυσης διαφορών, η “έκρηξη” βίας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε διάφορες περιοχές του νησιού προβληματίζει ιδιαίτερα τους κατοίκους της Κρήτης, αλλά και τις τοπικές Αρχές.

Χθες, ένας 44χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται να χτύπησε την περασμένη Δευτέρα την ανήμπορη ηλικιωμένη μητέρα του, δικάστηκε και καταδικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου και πήρε τον δρόμο για τη φυλακή.

Εξάλλου, τα ξημερώματα της Τρίτης, ένας ανήλικος Κρητικός μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο, καθώς φέρεται να ξυλοκοπήθηκε από δύο νεαρά αδέρφια, στο κέντρο των Χανίων.

Πρόκειται για έναν 16χρονο νεαρό, ο οποίος φέρεται να έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από δύο αδελφούς ηλικίας 16 και 18 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 16χρονος ημεδαπός είχε καθορισμένη συνάντηση με τους δύο νεαρούς αλλοδαπής εθνικότητας, έξω από το ΕΠΑ.Λ., στο σχολικό συγκρότημα της οδού Κοραή.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, φέρεται να προκλήθηκε ένταση μεταξύ του νεαρού Χανιώτη και των δύο αδερφών. Ο καβγάς δεν άργησε να εξελιχθεί σε ξυλοδαρμό, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αδέλφια φέρεται να χτύπησαν με κλοτσιές και μπουνιές τον 16χρονο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αμέσως μετά οι δύο αδελφοί τράπηκαν σε φυγή. Εντούτοις, δεν έμελλε να πάνε πολύ μακριά, αφού λίγα λεπτά αργότερα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν για τη σύλληψή τους. Οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Στον αντίποδα, το φερόμενο θύμα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χανίων, προκειμένου οι γιατροί να αντιμετωπίσουν τα τραύματά του. Τη χθεσινή ημέρα, πάντως, τα δύο αδέλφια οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Χανίων, κατηγορούμενα για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Εξάλλου, χθες το μεσημέρι ένας 44χρονος άνδρας, ο οποίος προχθές χτύπησε την 77χρονη μητέρα του, δικάστηκε και καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Ο κατηγορούμενος δικάστηκε για «επικίνδυνες σωματικές βλάβες» και τελικά η Έδρα τον έκρινε ένοχο. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 2 μηνών, χωρίς να δοθεί αναστολή. Ως εκ τούτου, ο 44χρονος πήρε τον δρόμο για τη φυλακή.

Το επίμαχο συμβάν σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε περιοχή του Ηρακλείου. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η 77χρονη γυναίκα φέρεται να είχε υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι την ηλικιωμένη φέρεται να επισκέφτηκαν προχθές συγγενείς της, με τις οποίες ο 44χρονος φέρεται να καβγάδισε πριν βιαιοπραγήσει σε βάρος της μητέρας του.

Στο μεταξύ, αναβολή για την ερχόμενη Τρίτη 10 Αυγούστου έλαβε η δίκη ενός 40χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να ξυλοκόπησε τη σύζυγό του, μπροστά στα μάτια του παιδιού τους. Το περιστατικό είχε λάβει χώρα το περασμένο Σάββατο στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο εφημερεύον νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο φερόμενος δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον των Αρχών, χάρη σε έναν περίοικο, ο οποίος ακούγοντας φωνές ειδοποίησε την Αστυνομία. Ο 40χρονος άνδρας κρατείτο μέχρι προχθές Δευτέρα, προκειμένου να δικαστεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Η δίκη αναβλήθηκε τελικά για την ερχόμενη Τρίτη και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος. Ωστόσο, του απαγορεύτηκε να πλησιάζει τη σύζυγό του σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων.

Ξύλο στην παραλιακή Ηρακλείου

Τους κατηγόρησε ότι τον ξυλοκόπησαν και τον έκλεψαν, ωστόσο εκείνοι αρνούνται τα όσα τους αποδίδονται.

Ο λόγος για τρεις αλλοδαπούς άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από καταγγελία που έκανε σε βάρος τους ένας ομοεθνής τους. Σύμφωνα με τον τελευταίο, οι συμπατριώτες του τού επιτέθηκαν προχθές τα ξημερώματα, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταγγέλλων υποστήριξε ότι οι τρεις άνδρες τον ξυλοκόπησαν και στη συνέχεια του άρπαξαν το ποσό των 300 ευρώ που εκείνος έφερε μαζί του. Η Αστυνομία εντόπισε τους φερόμενους δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών Αρχών.

Και οι τρεις απολογήθηκαν χθες στην ανακρίτρια Ηρακλείου, όπου ισχυρίστηκαν ότι είναι αθώοι. Μετά το πέρας των απολογιών τους, όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Φωτογραφία: unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News