Θλίψη για τον θάνατο της Κατερίνας Μυλοποταμιτάκη

Κρήτη
Θλίψη για τον θάνατο της Κατερίνας Μυλοποταμιτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Αποχαιρετούμε μια σπουδαία γυναίκα και αρχαιολόγο" αναφέρουν όσοι την γνώριζαν

Ψήφισμα για τον θάνατο της αρχαιολόγου Κατερίνας Μυλοποταμιτάκη, τακτικού μέλους της ΕΚΙΜ, εξέδωσε η Εταιρεία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, το οποίο αναφέρει τα εξής:

«Με το άγγελμα του θανάτου της Κατερίνας Μυλοποταμιτάκη, τακτικού μέλους της ΕΚΙΜ, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία στο Ιστορικό Μουσείο το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την προσωπική τους οδύνη και την οδύνη των μελών της ΕΚΙΜ για την απώλεια της αρχαιολόγου Κατερίνας Μυλοποταμιτάκη, που “έφυγε” από κοντά μας το Σάββατο 31 Ιουλίου. Η Κατερίνα, συνεχίζοντας την παράδοση των ιστορικών στελεχών της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, υπήρξε δραστήριο μέλος της ΕΚΙΜ και πολύτιμη συνεργάτιδα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Ως αρχαιολόγος της 13ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων εργάστηκε ακούραστα για τη μελέτη και προστασία των βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων της Κρήτης. Ασχολήθηκε κυρίως με μνημεία της υπαίθρου και για την ανάδειξή τους συχνά συνεργάστηκε με τοπικούς φορείς. Το αγαπημένο της θέμα, η μελέτη των πορτρέτων των δωρητών από τους τοιχογραφημένους ναούς της Κρήτης, είχε σχεδόν ολοκληρωθεί όταν βρέθηκε ξαφνικά να αγωνίζεται για τη ζωή της. Από τότε έδωσε ένα γενναίο αγώνα ζωής, που τον κέρδιζε καθημερινά, χρόνια τώρα, με ζηλευτό θάρρος και αξιοπρέπεια, επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και αποχαιρετούμε μια σπουδαία γυναίκα και αρχαιολόγο. Κρατάμε ανάμνηση από την ευγενική ομορφιά της και την αστείρευτη δύναμή της. Καλό ταξίδι, Κατερίνα».

κεντρική φωτογραφία pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News