Πτώμα σε βαρέλι: Το προφίλ του αγνοουμένου και η συσχέτιση με τον νεκρό

Κρήτη
Πτώμα σε βαρέλι: Το προφίλ του αγνοουμένου και η συσχέτιση με τον νεκρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες αποκαλύψεις γύρω από το μυστήριο με το βαρέλι που περιείχε ένα πτώμα - Τι οδηγεί την Αστυνομία να ερευνά το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας

Με ιδιαίτερα προσεκτικά βήματα και με φειδώ στην πληροφόρηση οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση με το πτώμα στο βαρέλι που βρέθηκε στον Πλατανιανό ποταμό, ανατολικά του Ρεθύμνου, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών αποψίλωσης της κοίτης του ποταμού από καλαμιές.

Τα τελευταία 24ωρα τα ευρήματα και οι συσχετισμοί έχουν ενισχύσει τη σχεδόν απίθανη εκδοχή της αυτοκτονίας, αν και από την πρώτη στιγμή όλες οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για έγκλημα, και μάλιστα ειδεχθές και καλά προμελετημένο, σχεδόν μαφιόζικου τύπου.

Τα ερωτήματα που ταλανίζουν τις Αρχές είναι αν πρόκειται: α) για έγκλημα ή αυτοκτονία και β) αν το πτώμα μέσα στο βαρέλι ανήκει στον αγνοούμενο Ρεθυμνιώτη από το 2018, που οι Αρχές ερευνούν ως επικρατέστερη εκδοχή ταυτοποίησης του άγνωστου νεκρού.

Αν τελικά αποδειχτεί ότι η άγνωστη σορός ανήκει στον εξαφανισθέντα Ρεθυμνιώτη, τότε ίσως για τις αρχές είναι ευκολότερο να απαντήσουν στο ερώτημα “έγκλημα ή αυτοκτονία”. Μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση, εξετάζοντας οι Αρχές, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, σε βάθος τους συσχετισμούς, δεν αποκλείεται να καταλήξουν ως επικρατέστερο σενάριο στην αυτοχειρία. Φαντάζει απίθανο, αλλά δεν αποκλείει καθόλου η Αστυνομία το ενδεχόμενο ο άνδρας να κλείστηκε μόνος στο βαρέλι και να βίδωσε εσωτερικά ακόμη και το καπάκι, έχοντας πρώτα βάλει αρμόκολλα το στόμιο του βαρελιού για να κολλήσει καλά και να μην ανοίξει. Αν και πάλι η αυτοκτονία ήταν υποβοηθούμενη, κάτι τέτοιο και πάλι λογίζεται ως έγκλημα, όπως η υπόθεση Μονσελά με την επιθυμία της οδοντιάτρου να θέσει τέλος στη ζωή της, χωρίς όμως να έχει το σθένος να το πράξει η ίδια.

Θρησκευτικές και κοσμολογικές αντιλήψεις

Αν υποτεθεί ότι πρόκειται για αυτοκτονία, τότε οι Αρχές έρχονται αντιμέτωπες με ένα πρωτόγνωρο περιστατικό για τα δεδομένα όχι μόνο της Κρήτης και της χώρας μας, αλλά παγκοσμίως. Ελάχιστες αυτοκτονίες έχουν καταγραφεί με αυτόν τον τρόπο. Όμως, αν υποτεθεί ότι ισχύει, τότε οι Αρχές θα προσπαθήσουν να “δέσουν” τον ισχυρισμό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, αν ταυτοποιηθεί η σορός με τον εξαφανισθέντα Ρεθυμνιώτη, τότε αυτομάτως έρχονται στο προσκήνιο και άλλα στοιχεία γύρω από την υπόθεση και τις λεπτομέρειες της αυτοχειρίας. Κάποιες ιδιαίτερες θρησκευτικές πεποιθήσεις και κοσμολογικές αντιλήψεις του αγνοουμένου, που κατά πληροφορίες μας ήδη φέρονται να γνωρίζουν οι Αρχές, ίσως ρίξουν φως στα κίνητρά του να αυτοχειριαστεί μέσα σε βαρέλι, να επιφέρει έναν βασανιστικό θάνατο, αλλά χωρίς να στάξει ούτε μια σταγόνα αίμα! Ίσως και η επιλογή του Πλατανιανού ποταμού, να αυτοκτονήσει δηλαδή στο συγκεκριμένο σημείο όπου έστησε και το βαρέλι, να δείχνει κάτι από τις κοσμολογικές αντιλήψεις του. Όλα αυτά βρίσκονται υπό διερεύνηση, χωρίς να αποτελεί κάτι απτό. Οι έρευνες πάντως αναμένεται να ενταθούν και πάλι από σήμερα, και σύντομα να υπάρξουν απαντήσεις. Τώρα ως προς το κίνητρο, αυτό απομένει να ερευνηθεί μετά την ταυτοποίηση, αν και ήδη υπάρχουν πληροφορίες για κάποια σοβαρά προβλήματα που τον απασχολούσαν.

Τα ευρήματα

Μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστό ότι το πτώμα βρέθηκε μέσα στο βαρέλι φέροντας ένα ρολόι χειρός, παπούτσια, ένα σκούρο αντιανεμικό μπουφάν, ένα χακί στρατιωτικό μπλουζάκι, δύο κλειδιά και πλήρη οδοντοστοιχία. Μέσα στο βαρέλι όπου βρέθηκε το πτώμα διπλωμένο στα γόνατα και με τα χέρια στο στήθος, σε εμβρυϊκή στάση, εντοπίστηκαν ακόμη δύο άδεια γκαζάκια, λάστιχο ποτίσματος που φέρεται να είχε το βαρέλι - καθώς το συγκεκριμένο, χρώματος μπλε, χρησιμοποιείται όπως αρχικά έγραψε η “Ν.Κ.” για φυτοφάρμακα και λιπάσματα - νάιλον που τοποθετήθηκε για τη σφράγιση της διόδου από το λάστιχο προς την οπή του βαρελιού στο κάτω μέρος για να μην μπαίνει αέρας, καθώς και τρεις αυτοσχέδιες λαβές, ιμάντες που είχαν τοποθετηθεί στο καπάκι και θα έδιναν τη δυνατότητα σε κάποιον εσωτερικά να το περιστρέψει! Τέλος, βρέθηκε αρμόκολλα στο στόμιο του βαρελιού για να στεγανοποιήσει το κλείσιμο όταν θα περιστρεφόταν το καπάκι.

Υπενθυμίζεται ότι συσκευασία με αρμόκολλα φέρεται να έχει εντοπιστεί κάπου κοντά στο βαρέλι. Εκτιμάται ότι το βαρέλι είχε τοποθετηθεί στο ίδιο σημείο εξαρχής και δε μεταφέρθηκε ούτε από χέρι ούτε από το νερό ως φερτό του ποταμού.

DNA, ΡΟΛΟΪ, ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΙΑ

Πώς θα ταυτοποιηθεί η σορός με τον αγνοούμενο

Στις μέρες μας είναι πλέον εύκολο να σκεφτεί κάποιος ότι η ταυτοποίηση της σορού με τον εξαφανισθέντα Ρεθυμνιώτη θα γίνει μέσω εξέτασης DNA. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν συγγενείς κατιόντες που θα μπορούσαν να δώσουν αίμα για να γίνει η ταυτοποίηση. Ενδεχομένως να έχουν ήδη κληθεί για να το πράξουν και δεν αποκλείεται να έχουν ήδη δώσει και πολλές πληροφορίες για το προφίλ του αγνοούμενου στις Αρχές.

Ο δεύτερος συμπληρωματικός και όχι κύριος τρόπος θα ήταν να κληθούν να αναγνωρίσουν τα αντικείμενά του, αλλά και τον ίδιο που έχει μουμιοποιηθεί. Λένε ότι, όταν γνωρίζεις κάποιον πολύ καλά, μπορείς να αναγνωρίσεις το κρανίο του. Βεβαίως αυτή δε θα ήταν μια επιστημονική μέθοδος. Συνεπικουρικά, όμως, θα μπορούσαν να κληθούν να αναγνωρίσουν το ρολόι του, το οποίο βρέθηκε να δουλεύει ακόμη, καθώς και τα ρούχα και παπούτσια του. Όπως έχει ήδη γράψει η “Ν.Κ.” και έχει μεταδώσει η “ΚΡΗΤΗ TV”, μια τέτοια διαδικασία εκτιμάται από την περασμένη Πέμπτη ότι θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει.

Ένας τρίτος τρόπος θα ήταν μα ταυτοποιήσουν έμμεσα τον νεκρό με τον εξαφανισμένο, αν δοκίμαζαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. να ανοίξουν με τα κλειδιά που βρέθηκαν στην τσέπη του νεκρού κάποια από τις πόρτες στο σπίτι ή άλλο ακίνητο ιδιοκτησίας του αγνοουμένου. Αρκεί να μην είχαν αλλαχθεί οι κλειδαριές από τους συγγενείς του στο μεσοδιάστημα από το 2018.

Ακόμη μια άλλη έρευνα που σίγουρα λαμβάνει χώρα αφορά στις οδοντιατρικές εργασίες που εντοπίζονται στην οδοντοστοιχία του νεκρού, καθώς αυτή βρέθηκε πλήρης με μόνο ένα δόντι να λείπει, αλλά με πολλές τεχνικές εργασίες. Πολύ πιθανόν να αναζητηθούν απαντήσεις από οδοντιάτρους της περιοχής.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΗ

Το ύψος και η συσκευασία με την αρμόκολλα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις, δύο είναι τα ενισχυτικά στοιχεία ότι ο άνθρωπος που εξαφανίστηκε το 2018 ίσως είναι ο ίδιος που ξεψύχησε τόσο βασανιστικά και με φρικώδη τρόπο στο βαρέλι. Αυτά είναι: α) το ύψος του αγνοουμένου, που κατά τις πληροφορίες μας έχει καταγραφεί στο 1,72 μ., ενώ το ύψος του μουμιοποιημένου πτώματος φέρεται να αποκλίνει ένα μόλις εκατοστό κατά τις πληροφορίες μας, δηλαδή στο 1,71 μ. και β) το επάγγελμα του αγνοουμένου που σχετίζεται με το εύρημα της αρμόκολλας στο στόμιο του βαρελιού, αλλά όπως αποκαλύπτει σήμερα η “Ν.Κ.” και με την ύπαρξη σχετικού δοχείου με τέτοια κόλλα κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το βαρέλι. Υπενθυμίζεται ότι στο στόμιο του βαρελιού, για να γίνει αεροστεγής σφράγιση, βρέθηκε ότι είχε χρησιμοποιηθεί αρμόκολλα. Το ρολόι, αν αναγνωριστεί από συγγενείς του, θα ήταν ένα επιπλέον στοιχείο για την ταυτοποίηση, όπως και τα κλειδιά του νεκρού αν ανοίγουν κάποια πόρτα σε ακίνητο ιδιοκτησίας του εξαφανισθέντος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ταιριάζει ακόμη και η ηλικία που προσδιορίζουν οι ιατροδικαστές στο πτώμα, μεταξύ 45 και 65 ετών, καθώς ο αγνοούμενος όταν εξαφανίστηκε το 2018 ήταν περίπου 59. Πολύ δε περισσότερο και ο χρόνος θανάτου συμπίπτει με την εξαφάνιση, καθώς οι ιατροδικαστές μίλησαν για θάνατο έως 3 χρόνια πίσω.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News