Κρήτη

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης και τις εκτελέσεις αμάχων στην περιοχή Αλικιανού

Από την Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου

Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου οργανώνει την Κυριακή, 1η Αυγούστου 2021, ώρα 19.30 το απόγευμα, εορταστική εκδήλωση για την Επέτειο των 80 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης και τις εκτελέσεις αμάχων στην περιοχή Αλικιανού. Η εκδήλωση θα γίνει στον Πύργο Αλικιανού, στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος, με αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

19.30΄: Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της Εταιρείας

19.45΄: Κεντρική Ομιλία από τον κ. Αριστομένη Ι. Συγγελάκη, Οδοντίατρο -

Πολιτικό Επιστήμονα, Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Συγγραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Θέμα:

Η Μάχη της Κρήτης, τομή στη σύγχρονη Ιστορία.

20.05: Στιγμιότυπα από την αυθόρμητη αντίσταση των κατοίκων της περιοχής Κυδωνίας το πρώτο δεκαήμερο της γερμανικής επιδρομής (20-30.5.1941). Μαρτυρίες αγωνιστών δημοσιευμένες στο Αρχείο της Μάχης της Κρήτης, έκδοση της Πατριωτικής Ένωσης Κυδωνίας (1982 – 1988).

Ανάγνωση κειμένων από τη Θεατρική Ομάδα του Ιδρύματος.

20.30΄: Κατάλογος Πεσόντων στη μάχη αγωνιστών

20.50 - 21.30: Προβολή ταινίας από το Αρχείο της ΕΡΤ, «Τα ριζίτικα τραγούδια για τη Μάχη της Κρήτης, την Αντίσταση, την Κατοχή και τις εκτελέσεις των πατριωτών». Σχολιάζουν οι καθηγητές Ερατοσθένης Γ. Καψωμένος και Γιώργος Αμαργιανάκης (παραγωγή ΕΡΤ, 1983).

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια