Τίτος Παπαδάκης: Το τελευταίο «αντίο» στον πρώην κοινοτάρχη Ροδιάς

Κρήτη
Τίτος Παπαδάκης: Το τελευταίο «αντίο» στον πρώην κοινοτάρχη Ροδιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρωί της Παρασκευής έχασε την άνιση μάχη για τη ζωή, ενώ νοσηλεύονταν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείου

“Έφυγε” την Παρασκευή σε ηλικία 73 χρόνων ένας από τους τελευταίους “παλιούς” αυτοδιοικητικούς, και συγκεκριμένα ο παλιός κοινοτάρχης της Ροδιάς Μαλεβιζίου Τίτος Παπαδάκης, που υπηρέτησε το χωριό του για περίπου δύο εικοσαετίες και στη συνέχεια προσέφερε και ως αντιδήμαρχος στο Γάζι, γράφοντας μια μεγάλη ιστορία προσφοράς στην τοπική κοινωνία.

Πέρυσι, τέτοιο καιρό, έμπαινε στο χειρουργείο του ΠΑΓΝΗ για ανεύρυσμα αορτής και έκτοτε δεν κατάφερε να επανακτήσει την υγειά του, αφού ερχόταν διαρκώς το ένα πρόβλημα μετά το άλλο, με τα οποία όμως πάλεψε γενναία μέχρι το πρωί της Παρασκευής, οπότε και έχασε τη μάχη για τη ζωή, ενώ νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η είδηση του θανάτου του Τίτου Παπαδάκη σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρη την κοινωνία στο Μαλεβίζι. Όλος ο κόσμος τον θαύμαζε για το πάθος του γύρω από τα αυτοδιοικητικά δρώμενα και κυρίως για τα προβλήματα της Ροδιάς. Χαρακτηριστικό είναι το έργο του αλιευτικού καταφυγίου της Ροδιάς, που ήταν ένα προσωπικό του στοίχημα, και η αρχή του έργου οφείλεται στον δικό του αγώνα και το πείσμα. Αλλά και αργότερα, που η κοινότητα Ροδιάς εντάχθηκε στον Δήμο Γαζίου, ο Τίτος Παπαδάκης δε σταμάτησε να αγωνίζεται για τα κοινά του τόπου του. Και επί δύο χρόνια ήταν αντιδήμαρχος Γαζίου επί δημαρχίας Γιώργου Μαρκογιαννάκη. Για δέκα χρόνια, μάλιστα, υπήρξε δημοτικός σύμβουλος Γαζίου.

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Στο χωριό του θα “ξεκουραστεί” σήμερα

Η κοινωνία της Ροδιάς αποχαιρετά σήμερα τον Τίτο Παπαδάκη.

Ο λόγος που η κηδεία γίνεται σήμερα είναι για να προλάβουν να έρθουν από τη Γερμανία ο ένας γιος του (Γιώργος) και η κόρη του (Κατερίνα).

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 11:30 το πρωί από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος στη Ροδιά.

Η σορός του εκλιπόντος θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 10:30 για προσκύνημα.

Ο Όμιλος της “ΚΡΗΤΗ ΤV” εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News