Τρία θανατηφόρα μέσα σε 4 ημέρες στην Κρήτη – Η επικινδυνότητα των δρόμων

Κρήτη
Τρία θανατηφόρα μέσα σε 4 ημέρες στην Κρήτη – Η επικινδυνότητα των δρόμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαρύ φόρο αίματος πληρώνουν για άλλη μια φορά οι Κρητικοί

Βαρύ φόρο αίματος πληρώνουν για άλλη μια φορά οι Κρητικοί στους δρόμους του νησιού, καθώς μέσα σε τέσσερις ημέρες είχαμε τρία φρικτά τροχαία δυστυχήματα. Τον άσχημο “χορό” των τροχαίων ξεκίνησε ο 26χρονος Γιάννης Δασκαλάκης, που άφησε την τελευταία του πνοή στην Αμμουδάρα, κατόπιν ένας 18χρονος που σκοτώθηκε σε τροχαίο στα Χανιά, ενώ το πιο πρόσφατο φρικτό δυστύχημα αφορά σε μια ηλικιωμένη που “πολτοποιήθηκε” στις Βούτες, χωριό που βρίσκεται κοντά στην πόλη του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες ξεδιπλώνεται στην Κρήτη μια αβάσταχτη και συνεχής τραγωδία, καθώς τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στους δρόμους βυθίζοντας τόσο τους συγγενείς και φίλους τους, όσο και τις τοπικές κοινωνίες του Ηρακλείου και των Χανίων σε θλίψη. Χθες το Ηράκλειο βίωσε για άλλη μια φορά μια ζοφερή τραγωδία, η οποία σημειώθηκε στις 11:30 το πρωί περίπου στις Βούτες Ηρακλείου. Μια γυναίκα 83 ετών τραυματίστηκε από διερχόμενο φορτηγό και πολτοποιήθηκε. Η ηλικιωμένη, μητέρα τριών παιδιών και γιαγιά, βρέθηκε διαμελισμένη κάτω από τις ρόδες του φορτηγού οχήματος, με τον οδηγό να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη ηλικιωμένη είχε βγει νωρίτερα από το σπίτι της προκειμένου να παραλάβει τη σύνταξή της από τον ταχυδρόμο σε καφενείο της περιοχής. Μπροστά στο φρικτό θέαμα βρέθηκε το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που κλήθηκε στην περιοχή, ωστόσο το δραματικό τέλος για την άτυχη 83χρονη ήδη είχε “γραφτεί”. Τα αίτια του δυστυχήματος εξετάζει η Αστυνομία.

«Αδιαφορούν Περιφέρεια και Δήμος»

Στην τηλεοπτική κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV” μίλησε για το τραγικό περιστατικό στις Βούτες ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος της περιοχής, Χαράλαμπος Αλογδιανάκης. Ο κ. Αλογδιανάκης μίλησε ανοιχτά και κάλεσε τόσο την Περιφέρεια όσο και τον Δήμο να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την κατάσταση του δρόμου. «Ο δρόμος είναι επικίνδυνος. Μπορεί να μην είναι ώρα να ρίξουμε ευθύνες, αλλά πρέπει να αναλάβουν κάποια στιγμή τις ευθύνες τους οι υπεύθυνοι. Έχω στείλει διαβήματα και στην Περιφέρεια και στον Δήμο. Ο δρόμος θέλει διαπλάτυνση. Έχουν αδιαφορήσει. Το συγκεκριμένο σημείο που έγινε το τροχαίο δυστύχημα είναι εντός του συνοικισμού. Αισθάνομαι κι εγώ ενοχές για ό,τι έχει συμβεί. Συγνώμη που τοποθετούμαι, αλλά είναι η αλήθεια».

Νεκρός μοτοσυκλετιστής σε τροχαίο στα Χανιά

Παρόμοια κατάσταση εκτυλίχθηκε και στην πόλη των Χανίων, όπου την τελευταία του πνοή άφησε ένας 18χρονος νέος άνθρωπος νωρίς το βράδυ της Πέμπτης. Συγκεκριμένα, ήταν λίγο μετά τις 9:30 προχθές το βράδυ, όταν στον παράλληλο δρόμο της εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνου, η μοτοσυκλέτα μικρού κυβισμού, που οδηγούσε ο 18χρονος Χανιώτης, συγκρούστηκε με ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ένας 22χρονος. Η σύγκρουση ήταν μετωπική, με αποτέλεσμα το μηχανάκι να “σφηνώσει” κάτω από το μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου και - όπως φάνηκε και από τα ίχνη στον δρόμο - να συρθεί για αρκετά μέτρα. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στον τόπο του δυστυχήματος, δυστυχώς όμως οι διασώστες δεν μπόρεσαν να προσφέρουν βοήθεια, καθώς το νέο παιδί είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΥΔΑΡΑ

Ο τραγικός θάνατος του 26χρονου

Προτού συμβούν τα δύο προηγούμενα δυστυχήματα, το νήμα της ζωής είχε πρώτα κοπεί για τον άτυχο Γιάννη Δασκαλάκη, που σκοτώθηκε σε τροχαίο με μηχανή στην Αμμουδάρα. Η κηδεία του άτυχου 26χρονου πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε την προηγούμενη μέρα, και συγκεκριμένα λίγο πριν τις 6 το πρωί της Τρίτης, στην Αμμουδάρα του δήμου Μαλεβιζίου, όταν η μηχανή του νεαρού εξετράπη της πορείας της από άγνωστη αιτία και προσέκρουσε σε μια ελιά, με συνέπεια ο 26χρονος να τραυματιστεί σοβαρά και να εκπνεύσει λίγη ώρα αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποίησε το neakriti.gr, ο νεαρός άνδρας φαίνεται να έχασε τον έλεγχο της μηχανής του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και να έπεσε πάνω στην ελιά. Κι ενώ μεταφέρθηκε αμέσως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο, τελικά δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά του.

Τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διερευνά η Αστυνομία. Πάντως αξίζει να αναφερθεί πως οι κάτοικοι της περιοχής της Αμμουδάρας μίλησαν στο τηλεοπτικό κανάλι της “ΚΡΗΤΗ ΤV” κάνοντας σαφές πως ο κεντρικός δρόμος της περιοχής είναι λίαν επικίνδυνος, ρίχνοντας το “γάντι” στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικότερα στην Πολιτεία ώστε να υπάρξει πρόληψη γύρω από τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα. Συγκεκριμένα, στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV” μίλησαν κάτοικοι και καταστηματάρχες, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι χειμώνα-καλοκαίρι ο κεντρικός δρόμος της περιοχής γίνεται “πίστα” για αγώνες ταχύτητας ανεγκέφαλων οδηγών.

«Τρέχουν απελπιστικά πρωί-βράδυ και βάζουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική τους τη ζωή αλλά και των πεζών. Μάλιστα, λόγω του τουρισμού, η κατάσταση τώρα το καλοκαίρι είναι πολύ δύσκολη και άκρως επικίνδυνη», είπαν χαρακτηριστικά και ζήτησαν από την Τροχαία να δώσει μεγάλο βάρος στην περιοχή της Αμμουδάρας, πριν η κοινωνία θρηνήσει ακόμα περισσότερα θύματα στην άσφαλτο σε σχέση με όσα έχει θρηνήσει μέχρι σήμερα.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News