Κ. Σκρέκας: «Στην Κρήτη, το κράτος πρέπει να αποδείξει τι του ανήκει»

Κρήτη
Κ. Σκρέκας: «Στην Κρήτη, το κράτος πρέπει να αποδείξει τι του ανήκει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βάζουμε τέλος στην ομηρία χιλιάδων ιδιοκτητών»

Στην Κρήτη, το κράτος θα πρέπει να αποδείξει πως του ανήκει μια έκταση, τόνισε χαρακτηριστικά μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV την Πέμπτη ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, ξεδιπλώνοντας όλα τα βήματα που έχουν υλοποιηθεί κι αυτά που έπονται για την διόρθωση των δασικών χαρτών.

Ο κ. Σκρέκας περιέγραψε πως μέσω τίτλων 20ετίας ή αποδοχή κληρονομιάς κι άλλα δικαιολογητικά, μέσα από το συμβούλιο ιδιοκτησίας που συστήνεται στο νησί θα τους αποδίδονται οι νόμιμοι τίτλοι.

Κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να περιμένουν δύο ακόμη νομοθετικές πρωτοβουλίες για δασωμένους αγρούς και εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις κι ακολούθως αν εντοπίζουν λάθος , να προσφύγουν με μειωμένο κατά 50% τέλος επαναλαμβάνοντας πως αν χρειαστεί θα υπάρξει και νέα παράταση.

Το τεκμήριο τη κυριότητας του δημοσίου δεν αναγνωρίζεται πλέον στην Κρήτη , με βάση την νομοθετική ρύθμιση που σύμφωνα με τον υπουργό δίνει τέλος στην ομηρία χιλιάδων ιδιοκτητών. Επιταχύνοντας τις διαδικασίες όπως σημείωσε , στο νησί , ρόλο κλειδί θα έχει το συμβούλιο ιδιοκτησίας στο οποίο οι ιδιοκτήτες θα προσφεύγουν , με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να τους αποδοθούν ακολούθως οι νόμιμοι τίτλοι.

Προέτρεψε τους ενδιαφερόμενους να περιμένουν δύο ακόμη νομοθετικές πρωτοβουλίες για δασωμένους αγρούς και εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις κι ακολούθως αν εντοπίζουν λάθος , να προσφύγουν με μειωμένο κατά 50% τέλος.

Ο κ. Σκρέκας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας παράτασης και τονίζοντας πως μέλημα του υπουργείου είναι οι ιδιοκτήτες να μην ταλαιπωρηθούν από την διαδικασία και να μην επιβαρυνθούν οικονομικά.

Για δήθεν λύση και αθέτηση δεσμεύσεων έκανε λόγο μέσω του 98.4 ο πρόεδρος του Παγκρήτιου συντονιστικού που συνεδρίασε άμεσα και ζητά νέα συνάντηση με τον Υπουργό, με την χθεσινή συνέντευξη του στην ΚΡΗΤΗ TV να πυροδοτεί έντονες αντιδράσεις.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News