Πτώμα σε βαρέλι στο Ρέθυμνο: Περιπλέκεται το «μυστήριο» - Στο «μικροσκόπιο» εξαφάνιση Ρεθυμνιώτη από το 2018

Κρήτη
Πτώμα σε βαρέλι στο Ρέθυμνο: Περιπλέκεται το «μυστήριο» - Στο «μικροσκόπιο» εξαφάνιση Ρεθυμνιώτη από το 2018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο «τραπέζι» και το σπάνιο σενάριο της αυτοχειρίας, ενώ δεν αποκλείεται και η εγκληματική ενέργεια

Διαστάσεις θρίλερ και μυστηρίου θυμίζοντας ακόμα και σενάριο επιστημονικής φαντασίας, παίρνει πλέον η υπόθεση του εντοπισμού του πτώματος σε προχωρημένη αποσύνθεση και σε κατάσταση μουμιοποίησης, που βρέθηκε μέσα σε βαρέλι τα τελευταία 24ωρα στην κοίτη του Πλατανιανού ποτάμου, στο Ρέθυμνο.  

Τα στοιχεία που έρχονται στο «φως» από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις, σε συνδυασμό με τις έρευνες των αστυνομικών αρχών του Ρεθύμνου, που περιστρέφονται πλέον γύρω από συγκεκριμένες περιπτώσεις, οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για μια πρωτοφανή περίπτωση θανάτου ανθρώπου, που ίσως μάλιστα να καταγραφεί στα παγκόσμια δεδομένα ως κάτι εξαιρετικά σπάνιο.  

Ωστόσο, που αυτό που θα «φωτίσει» πλήρως την υπόθεση και εν συνεχεία θα την διαλευκάνει άμεσα είναι η ταυτοποίηση του πτώματος, διαδικασία που εκτιμάται ότι δεν θα αργήσει να ολοκληρωθεί. Προς το παρόν όμως, «τροχοπέδη» στην πορεία των ερευνών αποτελεί το γεγονός ότι δεν έχει προκύψει ο οδοντίατρος που προχώρησε στις τεχνικές εργασίες (απονευρώσεις, σφραγίσματα, γέφυρες) στην οδοντοστοιχία του πτώματος, που μάλιστα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του οδοντιάτρου έχουν φτάσει σχεδόν 10 χρόνια πίσω, χωρίς όμως μέχρι στιγμής, αποτέλεσμα.  

Τα στοιχεία – κλειδιά 

Μέχρι και αυτή την ώρα έχει γίνει γνωστό πως μέσα στο βαρέλι, εκτός από το άψυχο σώμα του μεσήλικα άνδρα και τα δύο γκαζάκια, υπήρχαν και δύο κλειδιά, (όχι οχήματος, θυρίδας ή χρηματοκιβωτίου), όπου οι πόρτες που ανοίγουν έχουν ήδη ερευνηθεί από τις αρχές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, υπήρχε και ένα λάστιχο ποτίσματος, καθώς και ένα ναύλον.

Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι όσα αντικείμενα - ευρήματα εντόπισαν οι αστυνομικοί έξω από το βαρέλι και σε πολύ κοντινή απόσταση (πέρα από το καπάκι) από αυτό, έχουν ήδη περισυλλεγεί και ερευνώνται με σχολαστικότητα από τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου που καλούνται να βάλουν σε μια σειρά τα κομμάτια του «παζλ» που θα οδηγήσουν στην λύση του «γρίφου».  

Αυτό λοιπόν που βρέθηκε ήταν η συσκευασία του αρμόστοκου που έφερε περιμετρικά στο στόμιο του το βαρέλι και το είχε συμβάλει στην σφράγιση του βαρελιού, όπως μετέδωσε νωρίτερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της «ΚΡΗΤΗ TV» η δημοσιογράφος, Έλλη Κοκάλη.  

Το θύμα, όπως επίσης είναι γνωστό, έφερε στο χέρι του ένα ρολόι χειρός που μάλιστα ήταν σε λειτουργία όταν εντοπίστηκε το πτώμα, φορούσε ένα αντιανεμικό μπουφάν σκούρου χρώματος, ένα μπλουζάκι χρώματος χακί και τα παπούτσια του δεν ήταν ούτε αθλητικά, αλλά ούτε και αρβύλες.  

Η στάση του άψυχου σώματος ήταν εμβρυική, ενώ τα χέρια του ήταν σχεδόν σταυρωμένα στο ύψος του στήθους.  

Μάλιστα το καπάκι με το οποίο είχε κλειστεί καλά το βαρέλι, στην εσωτερική του πλευρά είχε τουλάχιστον τέσσερις ιμάντες, που σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η Έλλη Κοκάλη, θυμίζουν χειρολαβές λεωφορείου, ενώ όπως προαναφέραμε στο στόμιο του βαρελιού υπήρχε το υλικό (δηλαδή, η κόλα) που χρησιμοποιείται για στεγανοποίηση και συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιήθηκε για την στεγανοποίηση του βαρελιού. 

Με βάση τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις των αρμοδίων - σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του neakriti.gr- βαρέλια σαν και αυτό στο οποίο βρέθηκε το πτώμα,  χρησιμοποιούνται συχνά φέροντας αυτόν τον αυτοσχέδιο μηχανισμό (με το λάστιχο ποτίσματος και μια τρύπα στην κάτω πλευρά του βαρελιού) προκειμένου να γίνονται εργασίες λίπανσης ή και ποτίσματος στα χωράφια.  

Η εξαφάνιση Ρεθυμνιώτη που ερευνούν οι αρχές  

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι το πτώμα ανήκει σε άνδρα μέσης ηλικίας, δηλαδή από 45 έως και λίγο πάνω από 60 ετών και ότι ο άνθρωπος μέσα στο βαρέλι ήταν αδύνατος και κάτι παραπάνω από μετρίου αναστήματος και πως παρέμεινε εκεί για σχεδόν τρία χρόνια (ίσως και παραπάνω), στο «μικροσκόπιο» των αρχών τέθηκε μεταξύ άλλων και μία εξαφάνιση ενός κατοίκου του Ρεθύμνου, που μάλιστα είχε δηλωθεί στις αρχές περίπου τον Μάρτιο του 2018.  

Ο εν λόγω αγνοούμενος -που ο φάκελος του ερευνάται με σχολαστικότητα- ηλικιακά ανήκει στην κατηγορία των 50 έως 60 ετών, είναι ψηλός και αδύνατος, είχε οικογένεια και ασχολείτο με μαστορέματα, ενώ από την ημέρα που χάθηκε μέχρι και σήμερα δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος του.  

Με άλλα λόγια, η συγκεκριμένη υπόθεση εξαφάνισης έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την υπόθεση που ερευνάται τα τελευταία 24ωρα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως πρόκειται για την ίδια, αφού δεν έχει ακόμα αποδειχτεί κάτι πιο συγκεκριμένο.  

Η αναγνώριση των αντικειμένων  

Στο μεταξύ, στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου -που όπως προαναφέραμε οι έρευνες βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και σύντομα εκτιμάται ότι θα έχουν αποτέλεσμα- έχουν ήδη μεταφερθεί όλα τα αντικείμενα που βρέθηκαν μέσα στο βαρέλι, αλλά και πάνω στο πτώμα, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της αναγνώρισης από συγγενείς αγνοουμένων που έχουν σε πρώτη φάση δηλωθεί οι εξαφανίσεις τους στις αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου.  

Η διαδικασία αυτή επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα, όμως λόγω των έκτακτων αστυνομικών μέτρων που ελήφθησαν εξαιτίας της πρωθυπουργικής επίσκεψης, τελικά πήραν παράταση και έτσι -αν όχι στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου- από τη νέα εβδομάδα θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνει.  

Ανθρωποκτονία ή Αυτοχειρία; 

Σίγουρο επίσης θεωρείται μέχρι στιγμής ότι ο μεσήλικας άνδρας που βρέθηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση, μπήκε ή τοποθετήθηκε από ανθρώπινο χέρι ζωντανός μέσα στο βαρέλι.  

Μάλιστα οι πληροφορίες του neakriti.gr αναφέρουν ότι όσο περνούν τα 24ωρα τόσο περισσότερο ενισχύεται το σενάριο της αυτοχειρίας, το οποίο τις πρώτες ώρες δεν συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες. Την ίδια ώρα στο «τραπέζι» παραμένει και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό πιθανοτήτων και το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας.  

Μίας πράξης όμως, που αν τελικά αποδειχτεί ότι συνέβη ήταν «αναίμακτη», καθώς δεν υπήρχαν κακώσεις στο άψυχο σώμα του θύματος, ενώ σε συνδυασμό με την εύρεση δύο φιαλών γκάζι, οδηγείται κανείς στο συμπέρασμα πως ίσως πρόκειται για θάνατο που προήλθε από δηλητηρίαση και ασφυξία (λόγω και της έλλειψης οξυγόνου).  

Επίσης, ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο μιας προμελετημένης εξαφάνισης, αν και μέχρι στιγμής δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.  

Σε περίπτωση όμως που αποδειχτεί ότι πρόκειται για αυτοχειρία (ενώ λιγότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο της υποβοηθούμενης αυτοχειρίας, όπως και το ενδεχόμενο της υποβοηθούμενης ανθρωποκτονίας), τότε σίγουρα θα είναι ένα από τα ελάχιστα παγκοσμίως περιστατικά που έχουν καταγραφεί.  

Δεδομένου ότι ένα από αυτά συναντάται σε χώρα της Ευρώπης στην δεκαετία του ’80, όταν άνθρωπος έβαλε τέλος στην ζωή του μπαίνοντας μόνος του σε ένα βαρέλι.  

Βέβαια τέτοιου είδους περιστατικά, λένε στo neakriti.gr, καλά πληροφορημένες πηγές, ίσως και να συνδέονται με θρησκευτικές πεποιθήσεις ή ακόμα και τα όσα «προστάζει» η θεωρία των φιλοσόφων.  

Με άλλα λόγια, ο συνδυασμός των ιμάντων από το εσωτερικό μέρος του πώματος του βαρελιού, η κόλα με την οποία είχε σφραγιστεί αεροστεγώς το στόμιο, το ναύλων που χρησιμοποιήθηκε για να «σφραγιστεί» επίσης από την μέσα πλευρά η τρύπα που υπήρχε στο βαρέλι, ώστε να μπαίνει υγρασία και έντομα, αλλά και τα γκαζάκια, ενισχύουν το σενάριο (ίσως επιστημονικής φαντασίας) ότι το θύμα δεν αποκλείεται μόνο του να μπήκε στο βαρέλι, να το σφράγισε και με την βοήθεια του υγραερίου αλλά και της έλλειψης οξυγόνου να έσβησε αργά και βασανιστικά. 

Όλα αυτά βέβαια όσο απίστευτα και αν φαίνονται ερευνώνται τις τελευταίες ώρες εξονυχιστικά από την αστυνομία, η οποία δεν έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο και πολύ δε περισσότερο αυτό της ανθρωποκτονίας, που αν αποδειχτεί φανερώνει ταυτόχρονα το νοσηρό μυαλό του δράστη ή των δραστών.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News