Επικοινωνία Συντυχάκη - Χαρδαλιά για τα rapid test στο Ηράκλειο

Κρήτη
Επικοινωνία Συντυχάκη - Χαρδαλιά για τα rapid test στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση με τις ουρές -με μεγάλες αναμονές- πολιτών»

Ο βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης, Μανώλης Συντυχάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση με τις ουρές -με μεγάλες αναμονές- πολιτών, στις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο, σε συνθήκες αφόρητου καύσωνα, προκειμένου να υποβληθούν σε rapid test.

Ζήτησε την άμεση ενίσχυση του αριθμού των Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ με την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων μέσων και προσωπικού, για την προστασία του λαού και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση με τις ουρές για τη διενέργεια ενός δωρεάν rapid test και συνολικά για τη διαχείριση της πανδημίας, την κατάσταση της δημόσιας υγείας στο νησί μας είναι τεράστιες. Είναι πρόκληση ότι αυτές οι εικόνες της ΝΤΡΟΠΗΣ καταγράφονται την ίδια στιγμή που εξελίσσεται η φιέστα με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κρήτη.

Εξίσου σοβαρές είναι οι ευθύνες της περιφερειακής αρχής που είναι εκτεθειμένη, για τη στήριξη αυτής της εγκληματικής πολιτικής. Για χάρη αυτών των υπηρεσιών στήριξης της κυβέρνησης, η διοίκηση της περιφέρειας (ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ) απέρριψε το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης να συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο η «διαχείριση της πανδημίας, η λήψη αναγκαίων μέτρων με ευθύνη της κυβέρνησης και η πορεία των εμβολιασμών».

Επιβεβαιώνεται ότι κυβέρνηση και περιφέρεια αγωνιούν για τη «ναυαρχίδα» του τουρισμού, την Κρήτη, για την εξασφάλιση της κερδοφορίας του τουριστικού κεφαλαίου, ενώ σε δεύτερη μοίρα μπαίνει η προστασία της υγείας του λαού, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα για τον λαό μας, τη ζωή και την υγεία του.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News