Πτώμα σε βαρέλι στο Ρέθυμνο: «Ξεκλειδώνουν» την υπόθεση ΕΛΑΣ και ιατροδικαστές

Κρήτη
Πτώμα σε βαρέλι στο Ρέθυμνο: «Ξεκλειδώνουν» την υπόθεση ΕΛΑΣ και ιατροδικαστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα νέα ευρήματα κλειδιά που έχουν στα χέρια τους οι αρχές

Νέα ευρήματα που αποτελούν σημαντικά στοιχεία για την ταυτοποίηση του θύματος και κατά συνέπεια την εξιχνίαση της τρομερής ιστορίας φαίνεται πως έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικές αρχές και η ιατροδικαστική ομάδα.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η ΚΡΗΤΗ TV, με πολύ προσεκτικές κινήσεις για την διασφάλιση των στοιχείων, εξελίσσεται η παράλληλη έρευνα αστυνομικών και ιατροδικαστών ώστε να ρίξουν φως στην υπόθεση που προκαλεί ανατριχίλα, αν υπολογίσει κανείς τα «μοναδικά» στοιχεία της υπόθεσης, που συνθέτουν ώρα με την ώρα το σκηνικό του φρικτού θανάτου του θύματος.

Η εκτίμηση είναι αυτή την στιγμή ότι ξεκλειδώνεται η υπόθεση, με αφετηρία την ταυτοποίηση του άψυχου σώματος που εντοπίστηκε μέσα στο βαρέλι, ζήτημα που θεωρείται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός ολίγου χρόνου.

Στοιχεία όπως η ανάλυση της οδοντοστοιχίας και των ανθρωπολογικών δεδομένων αναμένεται να δώσουν απαντήσεις και ως προς την συσχέτιση με τους φάκελους αγνοούμενων ανθρώπων, ενώ η πλήρης ταυτοποίηση θα πυροδοτήσει εξελίξεις και στο πεδίο των ερευνών.

Ακόμη, στα ρούχα του θύματος εντοπίστηκαν δυο κλειδιά, εύρημα που ίσως καθοδηγήσει τις έρευνες ενώ στο βαρέλι βρέθηκαν και δυο άδεια γκαζάκια.

Η πιθανή σχέση του ευρήματος με τον «μηχανισμό θανάτου» αναμένεται να προσδιοριστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια στην συνέχεια, ενώ και οι τοξικολογικές εξετάσεις θα αναδείξουν αν είχε εισπνεύσει το θύμα κάποιο αέριο, στοιχείο που θα εξηγούσε ίσως το τι συνέβη.

Παράλληλα, αναμένεται – ίσως και αύριο το πρωί – η διαδικασία της αναγνώρισης των αντικειμένων που βρέθηκαν στο βαρέλι με το θύμα, από συγγενείς αγνοουμένων.

Σε αυτά συγκαταλέγονται, πέρα από το ρολόι, τα ρούχα που «έντυναν» το άψυχο σώμα. Το αντιανεμικό μπουφάν θεωρείται σκούρου χρώματος αλλά δεν μπορεί να προσδιοριστεί απόλυτα ακόμη, ενώ τέλος, το μπλουζάκι που βρέθηκε στο άψυχο σώμα θεωρείται στρατιωτικό, χρώματος χακί.

Στα επόμενα 24ωρα τα στοιχεία ενδέχεται να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση αλλά και σε απαντήσεις για τα κίνητρα της πρωτοφανούς υπόθεσης, στην οποία καλούνται να ρίξουν φως οι αρχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News