Κακοποίηση – Χανιά: Εντοπίστηκε ο 18χρονος με νοητική υστέρηση

Κρήτη
Κακοποίηση – Χανιά: Εντοπίστηκε ο 18χρονος με νοητική υστέρηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πλατανιά όπου θα καταθέσει τι συνέβη

Λήξη «συναγερμού» πριν από λίγο στα Χανιά, καθώς ο 18χρονος ΑμεΑ που αναζητούνταν από το πρωί της Πέμπτης, εντοπίστηκε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον νεαρό είδε κάτοικος της περιοχής να κάνει βόλτα μαζί με τον παππού του στην πλατεία του χωρίου και ενημέρωσε τις Αρχές. 

Στην συνεχεία, ο 18χρονος παρελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πλατανιά όπου θα καταθέσει τι συνέβη. 

Άγνωστο παραμένει το που θα διανυκτερεύσει ο 18χρονος, μέχρι αύριο που θα εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου, για το ποιος θα αναλάβει την κηδεμονία του.

Υπενθυμίζεται πως ο 18χρονος ζούσε στο σπίτι του υπερήλικα παππού του από την ημέρα που συνελήφθη ο πατέρας του.

Στην συνέχεια είχε έρθει σε συνεννόηση με την αστυνομία, ότι σήμερα, που ήταν η ημέρα του δικαστηρίου για την κηδεμονία, θα πήγαινε αστυνομικός να τον παραλάβει για να τον μεταφέρει στα Δικαστήρια.

Πράγματι, αστυνομικός μετέβη το πρωί στο σημείο όμως ο 18χρονος έλλειπε, με συνέπεια να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό του.

Με εντολή της Εισαγγελέως Χανίων προς τις αστυνομικές αρχές, διεξήχθη εξονυχιστική έρευνα για τον εντοπισμό του, ενώ θα  διερευνηθούν οι συνθήκες στις οποίες διέμενε το παιδί το προηγούμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι σε ότι αφορά την υπόθεση στις φυλακές οδηγήθηκαν μετά την χθεσινή μαραθώνια απολογία τους στην ανακρίτρια Χανίων, ο πατέρας και ο 66χρονος φίλος του στα Χανιά, που κατηγορούνται για την σωματική και σεξουαλική κακοποίηση του 18χρονου γιου του πρώτου που μάλιστα είναι άτομο με αναπηρία.  

Οι δύο άνδρες κατά τη διαδικασία, αν και προσπάθησαν να πείσουν τους δικαστικούς λειτουργούς για την αθωότητά τους, τελικά φαίνεται ότι δεν τους έπεισαν, με τις αρχές μάλιστα να κατηγορούν για συνέργεια στον βιασμό του γιου του και τον ίδιο τον πατέρα.

Αύριο Παρασκευή αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου Χανίων για την επιμέλεια 19χρονου με νοητική στέρηση ο οποίος είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από 66χρονο, καθώς και κακοποίησης από τον πατέρα του.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News