Διάσωση - Ιεράπετρα: Στη φυλακή οι δουλέμποροι – Στην Κω οι μετανάστες

Κρήτη
Διάσωση - Ιεράπετρα: Στη φυλακή οι δουλέμποροι – Στην Κω οι μετανάστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλό κατευόδιο στους αριθμούς που.. απέκτησαν όνομα – Συγκίνηση για την μικρή Αρίνα

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Πυλί της Κω, μεταφέρθηκαν οι 29 μετανάστες που φιλοξενούνταν από την περασμένη Παρασκευή στο σχολικό Κλειστό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας.

Οι τρείς από τους 32 ναυαγούς που έφτασαν με δεξαμενόπλοιο τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής , έπειτα από μια μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης  του προσωπικού του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας με συντονιστή τον λιμενάρχη κ Γιάννη Παπαδάκη, στα  60 ναυτικά μίλια Νοτιοανατολικά της νήσου Χρυσής , οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και τον ανακριτή Νεάπολης με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, καθώς από την προανάκριση προέκυψε , ότι  αυτοί οι τρείς , ήταν οι διακινητές των ανθρώπινων ψυχών , τις οποίες μάλιστα είχαν θέση σε άμεσο κίνδυνο,  δεδομένου ότι το ιστιοφόρο με το οποίο τους μετέφεραν βούλιαξε μεσοπέλαγα.

Πρόκειται για έναν Παλαιστίνιο 52 χρονών , έναν Σύριο 34 χρονών και έναν συμπατριώτη του 30 χρονών. Με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή οι τρείς διακινητές των ανθρώπινων ψυχών προφυλακίστηκαν,  καθώς κατηγορούνται ότι έδρασαν παράνομα με δόλο και κατά συρροή, μεταφέροντας πολίτες τρίτων χωρών  σε χώρα όπου δεν είχαν δικαίωμα να εισέλθουν.

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΑΡΙΝΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ 4 ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ

Οι 29 μετανάστες που γνώρισαν την άψογη Ιεραπετρίτικη φιλοξενία στις έξι μέρες  που έμειναν στο σχολικό κλειστό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας, είχαν μόνο πολλές ευχαριστίες να πουν  για τους Εθελοντές  Σαμαρείτες του ΕΕΣ, για την ομάδα διάσωσης ΕΔΙΚ και για τους εθελοντές από τον «Παλμό Ζωής», τα μέλη των οποίων έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν,  για να θεραπεύσουν και να επουλώσουν τα εγκαύματα στο σώμα τους από τη θερμοπληξία , αλλά και για να τους κάνουν να περάσουν όλες αυτές τις μέρες όσο πιο ευχάριστα μπορούσαν.

Όλοι οι εθελοντές έδειχναν την ιδιαίτερη συμπάθεια τους στην τετράχρονη Αρίνα , που ταξίδευε με τους γονείς της για να συναντήσει το Ευρωπαϊκό της όνειρο, όπως άλλωστε γίνεται με όλα εκείνα τα παιδιά που προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να εισέλθουν  σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα,  για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη,  ή για να συναντήσουν τα άλλα μέλη των οικογενειών τους,  που έχουν «αποδράσει»  από την πατρίδα τους.

Η Αρίνα μια μέρα πριν αναχωρήσει για την Κώ,  γιόρτασε τα γενέθλια της μαζί με τους γονείς της , τους συνταξιδιώτες της αλλά κυρίως τους Σαμαρείτες και τους διασώστες της Ιεράπετρας, οι οποίοι μαζί με την αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ Μαρία Ρουμελιωτάκη, της ετοίμασαν μια λιτή γιορτή  με την ανάλογη τούρτα γενεθλίων  , τα πολύχρωμα μπαλόνια , τις αγκαλιές και τα φιλιά ,  όλων εκείνων που ήθελαν να της ευχηθούν από τώρα και μετά,  όλα τα ταξίδια της προς τα όνειρα της να γίνονται πάντα με ούριο άνεμο.

Η Αρίνα με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών της φωτογραφήθηκε με τους εθελοντές Σαμαρείτες και τους διασώστες,  καθώς και  με τους εκπροσώπους του Δήμου  Ιεράπετρας, ενώ πριν επιβιβαστούν στο λεωφορείο για το λιμάνι του Ηρακλείου και οι 29 μετανάστες δέχτηκαν να φωτογραφηθούν με τους εθελοντές και να δημοσιευτούν στον Τύπο οι ευχαριστίες τους για τους πολίτες της  Ιεράπετρας,  που έδειξαν για άλλη μια φορά τον ανθρωπισμό τους.

«Η μικρή γεύση του μεταναστευτικού προβλήματος που πήραμε στην πόλη μας την τελευταία εβδομάδα,  δημιουργεί ένα κοκτέιλ συναισθημάτων. Αρχικά υπήρχε μόνο επιφύλαξη και αίσθημα καθήκοντος, καθώς όμως οι ημέρες περνούσαν τα διαδέχτηκε η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη. Άλλωστε περάσαμε περισσότερες ώρες μαζί με αυτούς τους ανθρώπους,  παρά με τις οικογένειές μας. Καλό κατευόδιο στους αριθμούς που απέκτησαν όνομα. Να προσέχετε τη μικρή Αρίνα, που προχθές έκλεισε τα 4 της χρόνια», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υπεύθυνη του τμήματος Εθελοντών Σαμαρειτών Ιεράπετρας κ Μαρίνα Δρακωνάκη, η οποία μας έδωσε την άδεια να δημοσιεύσουμε τις σχετικές φωτογραφίες της.

«Η Ιεράπετρα πάντα δίνει μαθήματα ανθρωπιάς. Από την υποδοχή μέχρι τον αποχαιρετισμό. Με αξιοπρέπεια και φροντίδα για όλα. Με την βοήθεια και συμμετοχή όλων. Και με επίλογο τον εορτασμό των γενεθλίων της μικρής Αρίνας. Και δωράκια από την Δημοτική Αρχή. Καλή τύχη στη δύσκολη πορεία σας καλοί μας φίλοι», έγραψε στη σελίδα του ο πρόεδρος του Π.Τ. Ιεράπετρας του ΕΕΣ κ Ανδρέας Μαμαντόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News