«Πυκνώνει» το μυστήριο γύρω από το πτώμα σε πλαστικό βαρέλι στο Ρέθυμνο

Κρήτη
«Πυκνώνει» το μυστήριο γύρω από το πτώμα σε πλαστικό βαρέλι στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής Κρήτης σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία

«Πυκνώνει» το μυστήριο γύρω πτώμα που βρέθηκε χθες το πρωί μέσα σε βαρέλι στον καλαμιώνα στην κοίτη του Πλατανιανού ποταμού στο Ρέθυμνο. 

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κρήτης, Αντώνη Παπαδομανωλάκη το πτώμα που μάλιστα ήταν σε προχωρημένη σήψη ανήκει σε μεσήλικα άνδρα, που από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια η ηλικία του. 

Επίσης, τα έως τώρα ιατροδικαστικά στοιχεία δείχνουν ότι το πτώμα που βρέθηκε ελαφρώς λυγισμένο μέσα στο πλαστικό μπλε βαρέλι, βρισκόταν εκεί το λιγότερο έως ένα χρόνο και το περισσότερο έως τρία χρόνια. Σύμφωνα μάλιστα με τον ιατροδικαστή, το πτώμα του άνδρα ήταν καλά ενταφιασμένο και στεγανοποιημένο στο βαρέλι, καθώς δεν υπήρχαν περιθώρια να εισχωρήσουν εντός του βαρελιού ούτε νερά, αλλά ούτε και έντομα. Ο ίδιος μάλιστα αν και δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια εάν ο χρόνος θανάτου συμπίπτει με τον χρόνο που το πτώμα τοποθετήθηκε μέσα στο βαρέλι, εκτιμά πως δεν υπάρχουν μεγάλες χρονικές αποκλίσεις. 

Ωστόσο, απαντήσεις στα ερωτήματα για το εάν ο άνθρωπος στον οποίο ανήκει το πτώμα βρέθηκε εντός του βαρελιού ζωντανός ή νεκρός, αλλά και για το εάν προκύπτουν σημάδια εγκληματικής ενέργειας, δεν είναι προς το παρόν εύκολο να απαντηθούν καθώς εκκρεμούν ακόμα να γίνουν και άλλες εργαστηριακές εξετάσεις, που θα «φωτίσουν» πλήρως την πολυσύνθετη και περίεργη αυτή υπόθεση. 

Το σίγουρο είναι ότι από χθες το μεσημέρι οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Ρεθύμνου πρωτίστως, αλλά και τον κατά τόπους Αστυνομικών τμημάτων του νομού, αλλά και ευρύτερα της Κρήτης, έχουν ήδη αρχίσει να ξεσκονίζουν από το αρχεία τους όλους τους φακέλους με τις δηλωμένες εξαφανίσεις ανθρώπων, δηλαδή, αγνοουμένων, σε χρονικό διάστημα έως και τουλάχιστον 3 χρόνια πίσω.

Επίσης, στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν και άλλες σοβαρές αξιόποινες υποθέσεις που τελέστηκαν στην ευρύτερη ζώνη του Ρεθύμνου και όχι μόνο, που εμπεριέχουν το στοιχείο της αιφνίδιας εξαφάνισης ανθρώπων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News