Συνεχίζεται η ένταξη έργων του Ρεθύμνου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Κρήτη
Συνεχίζεται η ένταξη έργων του Ρεθύμνου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια έργα βρίσκονται στο επίκεντρο

Επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ. Στέλιο Πέτσα και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, με αφορμή την ένταξη τριών νέων πράξεων σε επίπεδο Ρεθύμνου στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με συνολικό προϋπολογισμό 5,3 εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, με απόφαση η οποία υπέγραψε ο κ. Πέτσας, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, εντάσσονται προς χρηματοδότηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξήντα πέντε (65) έργα συνολικού ύψους 152.784.927,13 ευρώ, μεταξύ των οποίων είναι και τα εξής:

  • Το έργο με τίτλο «Αποχέτευση οικισμών δημοτικών διαμερισμάτων Αρκαδίου-Ν. Φωκά του Δήμου Ρεθύμνης», προϋπολογισμού 2.594.174,48 €
  • Το έργο με τίτλο «Κέντρο Ιστορικής και Πολιτιστικής Προβολής Δήμου Μυλοποτάμου Σταύρος & Λυκούργος Καλλέργης», προϋπολογισμού 165.720,00. €
  • Το έργο με τίτλο «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Αμαρίου», προϋπολογισμού 2.532.716,39 €

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Κεφαλογιάννης επισήμανε πως οι Δήμοι του Ρεθύμνου στο σύνολο τους αξιοποίησαν στο έπακρο τις προσκλήσεις που τους παρείχε το πρόγραμμα, καταθέτοντας ο καθένας ξεχωριστά έναν ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο σχεδιασμό στον οποίο περιλαμβάνονται έργα υψηλής προτεραιότητας, η υλοποίηση των οποίων φιλοδοξεί να αποφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική κοινωνία, βελτιώνοντας σημαντικά τις υποδομές και την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Υπενθυμίζεται ότι, για το Δήμο Ρεθύμνου έχει ήδη πάρει το πράσινο φως για ένταξη το εμβληματικό έργο του πάρκινγκ των 4ων Μαρτύρων προϋπολογισμού σχεδόν 24 εκ. ευρώ, ενώ το έργο του κτηρίου της Φιλαρμονικής προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, όπως και αυτό του 16ου Δημοτικού Σχολείου προϋπολογισμού 3,6 εκ. ευρώ, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και σύντομα θα ξεκινήσει η υλοποίησή τους. Επιπρόσθετα, για το Δήμο Αγ. Βασιλείου έχουν ενταχθεί έργα αγροτικής οδοποιίας και ύδρευσης προϋπολογισμού 925.000 ευρώ και 761.000 ευρώ αντίστοιχα. Ενώ ο Δήμος Ανωγείων έχει εντάξει δράσεις αντισεισμικής προστασία, προϋπολογισμού 27.500 ευρώ καθώς και τη δημιουργία του Αστεροσχολείου προϋπολογισμού 983.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, όπως υπογραμμίστηκε, το αμέσως επόμενο διάστημα, αφού πάρουν την έγκριση της Επιτροπής Αξιολόγησης, αναμένεται να ενταχθούν σειρά ακόμα σημαντικών έργων σύμφωνα πάντοτε με την προτεραιοποίηση η οποία έχει τεθεί από τους ίδιους τους Δήμους.

Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε θερμά τόσο τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, όσο και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, τονίζοντας πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωράει μεθοδικά στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού ο οποίος έχει να επιδείξει μετρήσιμα και ουσιαστικά αποτελέσματα με έργα που βοηθούν την καθημερινότητα των πολιτών του Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News