Χανιά: Πατέρας 18χρονου ΑμεΑ κατηγορείται για κακοποίηση – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης

Κρήτη
Χανιά: Πατέρας 18χρονου ΑμεΑ κατηγορείται για κακοποίηση – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φίλος του πατέρα φέρεται να τον βίασε όταν ήταν 14 ετών

Συγκλονίζουν την κοινή γνώμη οι σοκαριστικές λεπτομέρειες από το οικογενειακό δράμα που βίωνε ένας 18χρονος σήμερα Χανιώτης με νοητική υστέρηση από τότε που ήταν ανήλικος. 

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος του 18χρονου, το παιδί στο σπίτι του έπεφτε θύμα ξυλοδαρμού από τον ίδιο του τον πατέρα -ο οποίος μάλιστα συνελήφθη και αύριο θα απολογηθεί στις ανακριτικές αρχές- ενώ ο ίδιος για να γλιτώσει τριγυρνούσε στην ύπαιθρο πεινασμένος και διψασμένος, κάνοντας «μαξιλάρι» του τα βουνά και τα ρυάκια! 

Το δράμα του όμως είχε πάρει απίστευτη τροπή, καθώς 66χρονος φίλος του πατέρα εκμεταλλευόμενος την αναπηρία του, το βίασε όταν ήταν 14 ετών. Ο 66χρονος που έχει επίσης συλληφθεί αναμένεται και εκείνος να λογοδοτήσει αύριο για αρρωστημένες πράξεις του ενώπιον της Ανακρίτριας Χανίων.

Αμίλητος και κοιτώντας στο κενό ο πατέρας του 18χρονου Χανιώτη με νοητική υστέρηση πέρασε το πρωί το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Χανίων, καθώς κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία, αφού φέρεται να σήκωσε πολλές το χέρι του εναντίον του ανάπηρου παιδιού του. Ο πατέρας με την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία της σωματικής κακοποίησης και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση, εξαιτίας της αλλαγής του συνηγόρου υπεράσπισης, ζήτησε και πήρε σήμερα νέα προθεσμία, ώστε να απολογηθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι στην Ανακρίτρια Χανίων. 

Η απίστευτη αυτή υπόθεση με το δράμα του νεαρού Χανιώτη με νοητική υστέρηση -που έχει σοκάρει το πανελλήνιο- αποκαλύφθηκε το προηγούμενο διάστημα, έπειτα από καταγγελία που έκαναν στις αρχές εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Ωστόσο, μία ακόμη σημαντική πτυχή της υπόθεσης έχει αφήσει άφωνη την κοινή γνώμη. 66χρονος φίλος του πατέρα φέρεται να βίασε τον 18χρονο σήμερα νέο, εκμεταλλευόμενος την αναπηρία του όταν ήταν στην ηλικία των 14 ετών. Μάλιστα όπως εξομολογήθηκε το ίδιο το θύμα, ο 66χρονος τον απειλούσε πως εάν άνοιγε το στόμα του, τότε θα του έκανε τα χειρότερα. Ο άνθρωπος αυτός όταν αποκαλύφθηκε η δράση του, συνελήφθη από τις αρχές και αύριο το πρωί αναμένεται να απολογηθεί στην Ανακρίτρια με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού, που είναι σε βαθμό κακουργήματος. 

Λεπτομέρειες για τις δραματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε ο 18χρονος στο σπίτι του σε χωριό του δήμου Πλατανιά, από τότε που ήταν ανήλικος μέχρι και πρόσφατα, αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος Χανίων, Γιάννης Ντερμανάκης, που έχει αναλάβει τη δικαστική συμπαράστασή του. 

Το δράμα του νεαρού Χανιώτη -που έβρισκε καταφύγιο στα βουνά και τα ρυάκια για να κοιμηθεί έστω ήσυχος- φαίνεται πως είχε αγγίξει ελάχιστους ανθρώπους της περιοχής του, την ώρα που κάποιοι άλλοι αδιαφορούσαν επιδεικτικά για τα όσα βίωνε. 

Ο Γιάννης Ντερμανάκης, τόνισε σήμερα την ανάγκη να κινητοποιηθεί άμεσα η πολιτεία, απευθύνοντας μάλιστα έκκληση ώστε βρεθεί στα Χανιά μια δομή στήριξης για τη φροντίδα και φιλοξενία του του ταλαιπωρημένου αγοριού.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News