Κρήτη

Στην Κρήτη ο Ευθύμης Λέκκας με φόντο… τους σεισμούς στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

Συνεδρίαση του συντονιστικού τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης

Στην Κρήτη θα βρεθεί εντός λίγων ημερών ο πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμης Λέκκας, ο οποίος θα συμμετέχει στην συνεδρίαση του συντονιστικού τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης

Περίπου 100 είναι τα παλαιά κτίρια που έχουν υποστεί φορές λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας των τελευταίων ημερών στο δήμο Μινώα Πεδιάδος με τα κλιμάκια να συνεχίζουν να πραγματοποιούν αυτοψία στην περιοχή.

Μεταξύ των κτιρίων σύμφωνα με πληροφορίες 3 μόνιμες κατοικίες και 8 εκκλησίες. Πενταμελές κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Καταστροφών του υπουργείου που έχει ως έδρα τα Χανιά, βρέθηκε την Τρίτη σε περιοχές του δήμου για τη σήμανση.

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Έλεγχος κτιρίων από κλιμάκιο μηχανικών της ΔΑΕΦΚ του Υπουργείου Υποδομών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μινώα Πεδιάδας: Σε συνέχεια του έργου των αυτοψιών που διενέργησαν τις προηγούμενες μέρες οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου σε κτίρια που επλήγησαν από το σεισμό του περασμένου Σαββάτου 24 Ιουλίου, κατέφτασε σήμερα κλιμάκιο πέντε μηχανικών της Γεν. Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών το οποίο και ελέγχει μαζί με τους μηχανικούς του Δήμου, από νωρίς τα πρωί, τα κτίρια δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης που έχουν υποστεί ζημιές προκειμένου στη συνέχεια να προβεί σε σχετικό χαρακτηρισμό (σήμανση) αυτών όπου απαιτείται.

Παράλληλα, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα Αρκαλοχωρίου συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Μανώλη Φραγκάκη με τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας κ. Μανώλη Παραβολιδάκη, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Κων/νου Αραβιάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή του εγκεκριμένου Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών με την κωδική ονομασία «Εγκέλαδος» του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια