Κρήτη

Μοναδική εμπερία στα παιδικά χωριά SOS από την AEGEAN

Με επιτυχία οι παραστάσεις της όπερας “Ιδομενέας, βασιλιάς της Κρήτης”, alla breve, για ιερό σκοπό

Με μια ιδιαίτερη ενέργεια συμβολικής σημασίας, με τη χορηγία της Aegean, τον αποκλειστικό χορηγό αερομεταφορών του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις της όπερας “Ιδομενέας, βασιλιάς της Κρήτης”, alla breve, την Κυριακή 25 Ιουλίου, στο αίθριο του Συνεδριακού Κέντρου, που είχαν πραγματοποιηθεί όλη την προηγούμενη εβδομάδα σε επιλεγμένα τοπόσημα του νησιού με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.


Τα παιδιά και οι φροντιστές των Παιδικών Χωριών SOS στο Ηράκλειο, με τη συνοδεία του γενικού διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, κ. Γ. Πρωτόπαπα, και του στελέχους της Aegean κ. Μ. Σπυριδάκη, διευθύντριας Εταιρικών Υποθέσεων, παρακολούθησαν τη μοναδική αυτή παράσταση και απέκτησαν την πρώτη τους επαφή με το ιδιαίτερο αυτό καλλιτεχνικό είδος.
«Με αυτόν τον συμβολικό τρόπο θέλουμε να δείξουμε και τη στήριξή μας στα Παιδικά Χωριά SOS. Οι άνθρωποι της Aegean, πελάτες και επιβάτες, στηρίζουν την προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια. Θέλουμε να κάνουμε σαφές πόσο σημαντικό είναι να στηρίζουμε δράσεις φορέων που συστηματικά και αποδεδειγμένα παράγουν κοινωνικό έργο», ανέφερε στον τηλεοπτικό φακό της “ΚΡΗΤΗ TV” η διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων Aegean κ. Μαρίνα Σπυριδάκη.


Τα παιδιά, όπως και όλοι όσοι παρακολούθησαν την παράσταση έφυγαν μαγεμένοι από την εμπειρία της όπερας, στον υπέροχο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου και ανυπομονούν να παρακολουθήσου την παράσταση ξανά και στο σύνολό της τον χειμώνα που μας έρχεται. Σημειώνεται ότι οι παραστάσεις alla breve είναι μια σύνοψη επιλεγμένων σημείων της όπερας, μικρής διάρκειας, που δε διαρκούν πάνω από 45 λεπτά ώστε να υπάρξει μια πρώτη εξοικείωση με το έργο.


Η Aegean, μεγάλος χορηγός του καλλιτεχνικού προγράμματος του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου και μακροχρόνιος υποστηρικτής των Παιδικών Χωριών SOS στο Ηράκλειο, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, θέλησε με αυτή της ενέργεια να προσφέρει μια ιδιαίτερη εμπειρία στα παιδιά που διαμένουν στο Παιδικό Χωριό του Ηρακλείου, στη Φοινικιά, σε μια χρονιά που και αυτά όπως όλοι μας στερηθήκαμε την επαφή με τον πολιτισμό και τις τέχνες.


«Όλα τα συναισθήματα που δημιουργεί ο πολιτισμός και ειδικά ένα έργο όπως είναι ο “Ιδομενέας” βρίσκονται σε έξαρση. Ειδικότερα όταν γίνεται στο Ηράκλειο σε ένα σημείο πολύ σημαντικό για το ίδιο έργο και τον ήρωά του. Πολύ πιο σημαντικό είναι ότι η Aegean και οι πελάτες της αλλά και η οικογένεια Βασιλάκη, όχι μόνο πολιτιστικά, αλλά και κοινωνικά στηρίζουν αυτήν την εκδήλωση. Όλο αυτό αφιερώνεται στο Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης που λειτουργεί εδώ στο Ηράκλειο», ανέφερε στον τηλεοπτικό φακό της “ΚΡΗΤΗ ΤV” ο γενικός διευθυντής Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, Γιώργος Πρωτόπαπας.

Τα παιδιά και οι φροντιστές των Παιδικών Χωριών SOS στο Ηράκλειο, με τη συνοδεία του γενικού διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, κ. Γ. Πρωτόπαπα, και του στελέχους της Aegean, κ. Μ. Σπυριδάκη, διευθύντριας Εταιρικών Υποθέσεων, παρακολούθησαν τη μοναδική αυτή παράσταση και απέκτησαν την πρώτη τους επαφή με το ιδιαίτερο αυτό καλλιτεχνικό είδος. 


Οι δεσμοί της Aegean με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος ξεκινούν ήδη από το 2008 και μαζί με τη συνδρομή των επιβατών της, αλλά και της διοίκησης της εταιρείας έχουν διατεθεί σημαντικά ποσά για την ανέγερση σπιτιών και ξενώνων βρεφών SOS σε ολόκληρη την Ελλάδα (μάλιστα το σπίτι στο Ηράκλειο ανεγέρθηκε με την αποκλειστική χορηγία της Aegean), για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών και των προγραμμάτων που διενεργούνται στα περισσότερα από 3.000 παιδιά που φροντίζουν και συνολικά για την υποστήριξη και το έργο των Παιδικών Χωριών SOS στην Ελλάδα.


«Συνεργαζόμαστε με την Aegean από τον Οκτώβριο του 2020. Εκτιμώ ιδιαίτερα το γεγονός πως η Aegean με πολύ μεγάλη σοβαρότητα είδε το πλάνο των ενεργειών μας, το πλάνο που έχουμε χαράξει για να πορευτούμε στο μέλλον. Η κίνησή της να προσκαλέσει τα Παιδικά Χωριά SOS Ηρακλείου να παρακολουθήσουν την παράσταση και να έρθουν σε επαφή με την όπερα μάς γεμίζει χαρά. Ταυτόχρονα, μας δείχνει το κοινωνικό νόημα που πρέπει να έχει η προσφορά της τέχνης», ανέφερε στην “ΚΡΗΤΗ ΤV” o καλλιτεχνικός διευθυντής του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, Μύρων Μιχαηλίδης.


Από την πλευρά της, η κ. Σπυριδάκη τόνισε: «Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζοντας τοπόσημα και οργανισμούς όπως το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο, πιστεύουμε ότι και επιστρέφουμε και δημιουργούμε αξία στην τοπική κοινωνία».


Αξίζει να αναφερθεί πως το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, σε συμπαραγωγή με το Λυρικό Θέατρο Teatro Grattacielo της Νέας Υόρκης και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, πραγματοποίησε από τις 19 έως τα 25 Ιουλίου επτά παραστάσεις σε επιλεγμένα τοπόσημα σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά και Άγιο Νικόλαο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια